Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » A biztosítást bármikor meglehe...

A biztosítást bármikor meglehet szakítani?

Figyelt kérdés
ugyanis a biztosító átvert minket és nem úgy kötötte ahogyan szerettük volna. úgy akartuk hogyha a gyerek 18 éves lesz akkor kilehessen venni. 2010-ben volt 18 éves. a biztosítás 2022-ben járna le. mivel mindenféle költséget levonnak meg egy csomó mindent úgy gondoltuk hogy szeretnénk megszakítani és kivenni. a mai világban jól jön az a plusz pénz is (kamat) de nem lényeges mert ahogy mondtam mindenféle díjat levonnak ami nagyon sok. úgy tudom hogy bármikor meglehet szakítani és ki lehet venni. én úgy hallottam hogy azt a pénzt amit befizettünk a kezdetektől azt megkell kapni mert tulajdonképpen az a mi pénzünk azt mi fizettük be tehát azt megkell kapni. tudom hogy kamat meg nyereség meg ilyenek akkor nem járnak de az nem lényeg. tehát a kérdésem végülis az lenne hogy azt a pénzt megkell kapni amit mi fizettünk mert az jár?
2012. jan. 19. 11:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Azt lehet tenni, amit a szerződés megenged. Olvassátok át. Ez a "biztosító átvert" történet is érdekes, miért írtátok alá, ha nem stimmeltek a dátumok?
2012. jan. 19. 11:53
 2/14 anonim ***** válasza:

Én sem teljesen értem, hogyha a gyerek 18 éves korában akarták megkapni a pénzt, akkor miért kötötték 30 évre a biztosítást? Nem verte át a biztosító, mivel aláírta a szerződést, ezzel beleegyezett az összes feltételébe.

A biztosítók az első - ha jól tudom - három évben befizetett összegekből a saját költségeit fedezi, illetve leveszi a nyereségét. Ezt pont az ilyen esetek miatt vezetik be. A biztosítás egy szolgáltatás, és mint ilyen, természetesen nincs ingyen. Ahogy a világon semmi sem. Így nem csodálkoznék, ha kevesebbet kapna vissza, mint amit befizetett. Egyébként az a pénz meg addig volt a sajátja, amíg be nem fizette.

Javaslom, hogy menjen be a biztosítóhoz, és tőlük érdeklődje meg, hogy mennyit kapna vissza, ha most kivenné.

2012. jan. 19. 12:18
 3/14 A kérdező kommentje:

az eddigi válaszíróknak: nem 30 évre akartuk kötni és a szerződésben még úgy volt mikor aláírtuk hogy 2012-ben vagyis idén járna le. igazából én ezt nem is értem hogy hogyan van. az egyik ismerősőm mondta hogy ő is kivette és azt az összeget megkell kapni amit befizettünk. nem tudom hogy mennyi jár azért bemegyünk a biztosítóhoz és utánajárunk. eddig kb 2 milliót fizettünk annyit kéne kapni, ha kevesebbet kapnánk akkor nem sokat ér viszont ha még várunk akkor még több lesz még több költséget vonnak le és lehet hogyha lejár a fele pénzt sem kapjuk meg.

azért kérdezem meg mert ahogy mondtam az imserősőm mondta hogy azt a pénzt amit mi befizettünk vissza kell kapnunk. viszont én tartok tőle hogy mindneféle költséget levonnak és még a felét (kb 1 milliót) sem kapunk. de 10 év az még sok idő és addig még fizetni az nagyon sok. 2002-ben kötöttük akkor 4,000 ft volt a havi díj ez már 32 .000 ft lett. és a szerzősésben is benne van (olvastam) hogy fix összeget kell fizetni . ennek ellenére minden évben 1-2,000 ft-tal emelik de most már akár 3-4,000 ezerrel is. és én éppen ezért szeretném kivenni mert még 10 év az kb 3 millió akkor lesz olyan 5 millió és ha 3 miliiót kézhez kapnánk az lenne a csoda mert szerintem sokkal többet nem kapnánk. max 3 millió.

2012. jan. 19. 12:28
 4/14 anonim ***** válasza:

Ne az ismerősödre hagyatkozz, lehet, hogy nem is ugyanolyan biztosításotok van. (mellesleg mi sem tudjuk még, hogy neked milyen van)

A szerződést nézd át, és a biztosítót kérdezd meg. Pontos választ tőlük fogsz kapni.

2012. jan. 19. 12:54
 5/14 A kérdező kommentje:
igen az a legegyszerűbb ha a biztosítót megkérdezem, egyébként teljesen különböző biztosításunk van de annak ellenére úgy hallottam hogy amit befizettünk az jár.
2012. jan. 19. 17:41
 6/14 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Biztosító? A biztosítás fantázianeve?

Ezek után lehet szerződési feltételeket nézni: biztositasifeltetelek.hu és utána lehet megmondani mire és hogyan vagytok jogosultak, ezek nélkül annyi információnk van, hogy van egy biztosításotok, ennyi erővel, lehet az egy havi 32e Ft-os lakásbiztosítás is, fogalmunk sincs róla mit lehet vele kezdeni.

2012. jan. 19. 20:25
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem, sajnos nem feltétlen jár, amit befizettetek. Csak ha a szerződésben szerepel ilyen kitétel.

Viszont ha biztosan 2010-ig kötöttétek, akkor nézzetek utána egy másik ügyintézővel, nem lehet, hogy egyszerű tévedés történt?

2012. jan. 19. 20:29
 8/14 A kérdező kommentje:
utolsó válaszoló mi úgy szerettük volna hogy ha a gyerek 18 éves lesz akkor kitudjuk neki venni. 2002-ben kötöttük 10 évre hogy 2012-ben akkor kitudjuk venni(2010 ben volt 18 éves) a szerződésben is ez szerepelt hogy 10 év és hogy 2012. februárban jár le. viszont érdekes módon a biztosítónál már 2022 van és amit küldenek minden évben értesítőt az addigi befizetésekről azon is 2022 van de van ahol 2019. a másik dolog pedig hogy én kiszámoltam hogy mennyi pénzt fizettünk be hogy úgy mégis tudjam hogy mennyit kellene kapnunk ha megkapjuk a befizetett összeget. és érdekes módon az értesítőn, a csekken és a hozzá tartozó számlán is teljesen más eredmények jönnek ki összesen as 10 évre.
2012. jan. 20. 09:44
 9/14 A kérdező kommentje:
szóval ez nagyon gáz most, de arra gondoltam hogy akármennyit is kapunk kivesszük mert évente majdnem 100.000 ft-ot vonnak le mindenféle költségre. és inkább betenném takarékszelvényre ott legalább kamatozik ha nem is olyan sokat de legalább nem vonnak le havi 8.000 ft körüli összeget a különböző díjakkra. (kezelési költség, kockázati díj, baleseti halál, baleseti rokkantság, ...) szerintem így lenne a legjobb mert ha nem kapunk annyit amennyit befizettünk még mindig jobban járunk hogy kivesszük és takarékba teszem. sőt ha még 10 évig fizessük az kb 3 millió. mondjuk 2022-ben lesz 5 millió és kézhez kapunk 3 milliót . akkor rosszul járunk mert sokkal kevesebbet kapunk mint amit befizettünk. és akkor 3 millió nem sokat ér. a mai világban is nem sok mindenre elég. 10 év múlva még kevesebbre. így meg ha takarékba van ha bármi történik akkor bármikor lehet belőle kivenni a takarékból.
2012. jan. 20. 09:48
 10/14 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
Hát így más a leányzó fekvése, ebbe na szerződésben kockázati díjak is vannak, az nem azért van, hogy te meggazdagodj, hanem azért, hogyha veletek történik valami akkor is megkapja a gyerek a pénzt. Húú ez elég rázós, a legnagyobb hiba szerintem itt az, hogy nem tudjátok milyen szerződés és mi miért van. Ezt át kellene nézetni egy független emberrel aki meg tudja mondani és még mindig tudni kellene milyen biztosító melyik szerződése!
2012. jan. 20. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!