Mi a bank, ha svájci frankos hitelre vásárolt új autóm után (már 3 éves) nem füzetem a kötelezően előírt cascót?
Valószínűsítem, hogy "Mit tehet a bank" akart lenni...
Baj akkor lesz igazán, ha véletlenül te töröd össze az autót, vagy ellopják. Egyik sem zárható ki. Nos, ha ilyenkor a biztosító nem fizet (casco!), akkor hagyján, hogy valószinűleg eleve több a hitel az autóra, mint az értéke, de azt ráadásul nem az alacsonyabb kamatú autóhitellel fogod a banknak kifizetni, hanem személyi hitelként, ami szinte biztos, hogy magasabb törlesztést jelent, mint most a hitel+casco.
Élárvezérheti, hisz a tartozásodat fedezi a kocsid, ezért van a szerződésben kötelező biztosítás, mert ha totálkárossá lenne akkor se téged se a bankot nem érheti kár
A mostani közlekedési morál mellett, nem ajánlott biztosítás nélkül kimenni a garázsból se. Én csak kiálltam és elvitték a visszapillantó tükröt mire kimentem ismét a kocsihoz.
Valószínűleg az akart lenni a kérdés, hogy mit tesz a bank, ha nem fizetem a cascot?
A válasz: SEMMIT!
Ha viszont ellopják, és van cascod, akkor a casco a hitel maradék kifizeti a banknak, vagy ha összetöröd (saját hibádból) a casco fizet, nem lesz károd.
Ha viszont nincs cascod, és ellopják, vagy összetöröd, akkor is ugyan úgy fizeted tovább a hitelecskédet, mintha ott csillogna villogna a házad előtt.
A casco egy biztosíték neked is, a banknak is. Te döntesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!