Várjam ki ezt a négy hónapot a lejáratig?
Krisztián, nem értek egyet a válaszoddal, ez a hátralévő 4 hónapra biztos bukás:
1. a magyar kötvényalapok jelenleg nagyon rossz teljesítményt mutatnak, mivel az új kibocsátású kötvények kamata magasabb, mint a kötvényalapok papírjainak átlagos kamata. Tehát a mostani váltással veszteséget realizálsz.
2. A külföldi kötvények kamata minimális, 1-3%.
3. Most a gyenge forintot egy erős devizára váltanál. 1%-os forint erősödéssel azonnal 3 Ft veszteség keletkezik pl. eurónként.
Ha 4 hónap lejárat után nincs szükséged a pénzre, fektesd kötvényekbe, de ne biztosítón keresztül, hanem közvetlenül értékpapírszámlán. Hozamadatokat az akk.hu oldalon találsz.
kockazatnelkul.hu
Köszi a tippet! És persze az előzőnek is! Akkor most még nem piszkálom a pénzt. A négy hónap alatt meg kiokosítom magam, hogy hova érdemes tenni.
Miről beszélsz?
Már bocsánat, de szerintem először járj utána annak amit mondasz.
A belföldi kötvény, amiben jelenleg van a pénz 10%-t esett az elmúlt pár hónapban, amíg a nemzetközi kötvény alap 21%-t hozott az elmúlt évben. Ezek nem kamatok, hanem befektetési alapok és nem úgy működik ahogy te gondolod, én ezért is linkeltem be , hogy grafikonon is meg lehessen nézni miért is ezt javasolom.
Itt nincs árfolyam veszteség, nem kiveszi a pénzét, csak simán átváltja egy olyan alapba, ami most felfelé tart és nem lefelé.
Krisztián az a nyereség amit most látsz a forint leértékelődésének tudható be. Majd az IMF megállapodás aláírása után is légy szíves belinkelni ide a grafikont, sőt, 4 hónap múlva is.
Egy befektetési döntésnél előre kell gondolkodni, nem a múlt (jelen) grafikonjait nézegetni.
Persze, ha kormányunk a következő 3 hóban is bizonytalanná teszi a külföldi befektetőket, ezáltal drágítja a forintot akkor mákod lesz és az adatok téged igazolnak. Viszont én speciel ezt a forgatókönyvet tartom kevésbé valószínűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!