Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Várjam ki ezt a négy hónapot...

Várjam ki ezt a négy hónapot a lejáratig?

Figyelt kérdés
Az Aegon életpálya programját kötöttem meg, lassan tíz éve. Azt a portfoliót választottam, ami legkevésbé kockázatos, azaz a pénzem kizárólag állampapírokba fektették be. A mostani zavaros időben én egyszerűen nem ismerem ki magam, amúgy sem vagyok eg született közgazdász. Mit lehet tenni? Ha idő előtt kiveszem, vissza kell fizetni az adójóváírásokat.
2012. jan. 6. 10:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha van eszed nem veszed ki. Ha az érzelmeidre hallgatsz, akkor ki fogod.
2012. jan. 6. 10:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd ki. Még nem borulunk, majd jövőre.
2012. jan. 6. 11:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazából én is a kivárásra hajlottam, de gondoltam, megkérdezem.
2012. jan. 6. 11:25
 4/12 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
65%
Szimplán váltsd át nemzetközi kötvényekbe, ugyanúgy állampapírok lesznek benne, csak nem magyar és így nem tudod elbukni.
2012. jan. 6. 22:22
 5/12 anonim ***** válasza:

Krisztián, nem értek egyet a válaszoddal, ez a hátralévő 4 hónapra biztos bukás:

1. a magyar kötvényalapok jelenleg nagyon rossz teljesítményt mutatnak, mivel az új kibocsátású kötvények kamata magasabb, mint a kötvényalapok papírjainak átlagos kamata. Tehát a mostani váltással veszteséget realizálsz.

2. A külföldi kötvények kamata minimális, 1-3%.

3. Most a gyenge forintot egy erős devizára váltanál. 1%-os forint erősödéssel azonnal 3 Ft veszteség keletkezik pl. eurónként.

Ha 4 hónap lejárat után nincs szükséged a pénzre, fektesd kötvényekbe, de ne biztosítón keresztül, hanem közvetlenül értékpapírszámlán. Hozamadatokat az akk.hu oldalon találsz.

2012. jan. 7. 11:15
 6/12 A kérdező kommentje:

kockazatnelkul.hu

Köszi a tippet! És persze az előzőnek is! Akkor most még nem piszkálom a pénzt. A négy hónap alatt meg kiokosítom magam, hogy hova érdemes tenni.

2012. jan. 7. 11:29
 7/12 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Miről beszélsz?

[link]

Már bocsánat, de szerintem először járj utána annak amit mondasz.

A belföldi kötvény, amiben jelenleg van a pénz 10%-t esett az elmúlt pár hónapban, amíg a nemzetközi kötvény alap 21%-t hozott az elmúlt évben. Ezek nem kamatok, hanem befektetési alapok és nem úgy működik ahogy te gondolod, én ezért is linkeltem be , hogy grafikonon is meg lehessen nézni miért is ezt javasolom.

Itt nincs árfolyam veszteség, nem kiveszi a pénzét, csak simán átváltja egy olyan alapba, ami most felfelé tart és nem lefelé.

2012. jan. 7. 12:19
 8/12 Sovcsik Krisztián ***** válasza:
És itt nincs devizaváltás, mint a bankoknál, ez befektetési alap.
2012. jan. 7. 12:25
 9/12 anonim ***** válasza:

Krisztián az a nyereség amit most látsz a forint leértékelődésének tudható be. Majd az IMF megállapodás aláírása után is légy szíves belinkelni ide a grafikont, sőt, 4 hónap múlva is.

Egy befektetési döntésnél előre kell gondolkodni, nem a múlt (jelen) grafikonjait nézegetni.

Persze, ha kormányunk a következő 3 hóban is bizonytalanná teszi a külföldi befektetőket, ezáltal drágítja a forintot akkor mákod lesz és az adatok téged igazolnak. Viszont én speciel ezt a forgatókönyvet tartom kevésbé valószínűnek.

2012. jan. 7. 12:26
 10/12 anonim ***** válasza:
Már megbocsáss, ha nincs devizaváltás, akkor hogy vásárolja meg az alapkezelő a külföldi kötvényt? Forintért, esetleg Suzukiért? :)
2012. jan. 7. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!