Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Kapok e valamit így?

Kapok e valamit így?

Figyelt kérdés
Várom a 2. babámat és a 2 gyermek születése közt csak alkalmi munkáim voltak. Az utolsó 7 hónapig tartott,nem voltam bejelentve,csak "kiskönnyvvel". Szerintetek kaphatok bármilyen járandóságot? Gondolok táppénz,gyes,csp.
2012. jan. 2. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Táppénzt csak az kaphat, aki munkaviszonyban áll. Ilyen szempontból az egyszerűsített foglalkoztatás (kiskönyves munka nem számít munkaviszonynak)

TGYÁS, GYED akkor jár, ha az igénylést megelőző 2 évben volt legalább 1 év munkaviszonyod (alkalmis nem számít) és az igényléskor is biztosított vagy (egyes esetekben van "türelmi idő")

A GYES és a családi pótlék alanyi jogon jár.

2012. jan. 2. 17:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ha saját magam után fizetem a járulékot,ezt végig fizetnem kell,míg meg nem születik a baba? Hogy mennek ezek a dolgok?
2012. jan. 2. 17:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha az egészségügyi szolgáltatási járulékra gondolsz (ami 2011ben 5100 forint volt), akkor azt a baba születéséig kell fizetned. A szülés napjával ki kell jelentkezned a fizetési kötelezettség alól (ugyanaz a nyomtatványa, mint a bejelentkezésnek)
2012. jan. 2. 17:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm "utolsónak "a választ. igen erre gondoltam.:)
2012. jan. 2. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!