Van valami kiskapu, hogy ne kelljen kifizetnünk?
Párom két éve munkanélküli volt, és az egyetlen lehetőség az volt, hogy a Generalinál helyezkedik el, mint biztosítási ügynök. A meghallgatáson persze a hölgyemény kifelejtette az ezzel a munkával járó hátrányokat. Mikor rákérdeztünk, nehézségként annyit említett, hogy nem mindig sikerül majd kötnie valamit. Félév múltán sikerült elhelyezkednie normális munkahelyen, aminek az lett a következménye, hogy egyik munkahelyen sem tudott az elvárásoknak megfelelni, két helyen kellett volna lennie egyszerre, stb. A biztosítónál folyamatosan kirúgással fenyegették, mert nem sikerült teljesíteni a havi 300ezres(!) előírást. Aztán végül is felhagyott a biztosítással. Utána közölték, hogy a kb. 10 hónap alatt fizetésként kapott csaknem 400.000ft-ot vissza kell fizetnie.
Jövedelme most netto 80.000ft körül mozog, én gyesen vagyok pici lányunkkal, összesen 38.000ft gyest és családit kapok. Az anyagi helyzetünk (természetesen) a biztosítót nem érdekli, csak a pénzt akarja, amiért tulajdonképpen párom annak idején keményen megdolgozott. Arról meg ne is beszéljünk, hogy bezzeg mikor nekik kellett volna utalni a fizetést, akkor volt, hogy 10-e helyett 28-án jött az utalás.
Valószínűleg bíróságra kerül a dolog, csak kíváncsi vagyok, hogy mindezek fényében mennyi esélyünk van arra, hogy engedik részletre, engednek belőle vagy esetleg az egész összegtől eltekintenek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!