Albérleteztetéskor nincs valami legális kiskapu a magas adó elkerülésére? 1 Ft bérleti díj/hó + 50 eFt "felújítási hozzájárulás" címen?
Mit szólnátok egy ilyen megoldáshoz és főleg mit szól a jog és az APEH? Úgy tudom, a bérleti díj 25 %-ig adóköteles. De mi van, ha bérleti díj jogcímen csak jelentéktelen 1 Ft-ot szedek be havonta (jelképesen) és az igazi pénzt valami más jogcímen kérem? Pl. felújítási, karbantartási hozzájárulás vagy valami más címen... Más ötlet? Vélemény? Kivitelezhető ez így jogilag?
Őszintén szólva a 25 %-os adót kicsit túlzónak érzem... Főleg úgy, hogy közben az albérlők is leamortizálják a lakást. Sokszor nem vigyáznak rá, nem takarítanak, tönkreteszik a parkettát, drága bútorokat stb.
1. A kérdés ELMÉLETI jellegű volt.
2. Írtam, hogy LEGÁLIS megoldás érdekelne. Tudod, mit jelent ez a szó??? Úgy látszik, nem. H.F. utána nézni! Megsúgom: jogszerű!!!
3. Nem mondanám, hogy a kaució biztosan fedezné az amortizációs költségeket. Csak a bútorunk messze többet ér. Még ellop egy kis evőeszközt, étkészletet stb. Nem fizeti ki a rezsit stb. Máris csinált mondjuk 2-3 százezer forintos kárt, akkor pedig sokra megyek a 100 ezer kaucióval!!!
4. Minden relatív. Mások sokkal nagyobb bevételre tesznek szert szerencsejátékkal és olyan munkával, ami nem tényleges munka, meg a végkielégítésről ne is beszéljünk? Te meg egy szegény munkanélkülitől sajnálod a kiegészítő pénzt és biztosítékot?! Akkor élj meg havi 25 eFt-ből mint én - albérleteztetés nélkül - aztán számolj be, hogy milyen volt! OK? Nem az a kategória vagyok, aki meggazdagodás céljából adja ki az örökölt lakását. Csak meg kell élni valahogy még válság idején is, amikor nincs meló és drágák a gyógyszerek stb. De ezt úgyse akarod tudni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!