Mégis mennyi a legtöbbeknek az a bizonyos "reálhozam"?
Az az érdekes most pluszban, hogy nemcsak az nem mindegy, hogy melyikben volt az ember, váltott-e és mikor, hanem az is, hogy melyik portfólióban volt. Ez azért érdekes, mert aki aggódósabb, és olyan portfóliót választott, ahol csak állampapír van, az most rosszabbul járhat, mint aki kockáztatott, és értékpapírost választott. Az értékpapír magasabb hozamot termelt, ha nem ugrált valaki a válság évében. Aki akkor nem mozgatta, annak nem realizálódott a veszteség, következő évben visszajött. Én kétszer váltottam jókor, a kockázatosabban voltam, és most 700.000.- Ft-ot kapok. Sokakat ismerek, akik 0 Ft-ot. Ebből is látszik, hogy mennyire nem igaz, hogy eltőzsdézték a pénzt.
manju
Totál intézményfüggő, hogy hol hogyan gazdálkodnak a betétekkel. Mindenkinek a maga döntése, hogy hova helyezi el a megtakarításait. A nagyobb kockázat nagyobb nyereséggel kecsegtet - de nagyobb veszteséggel is. Ennyi éven át ez jelentős, főleg hogy a válság derékba törte a dolgokat... Aztán hogy a biztosító ráterheli az ügyfelek betétjére a veszteségeit - hát ez a hozam kockázata...
No köszönöm a válaszokat, csak azt hittem, hogy itt párezer forintokon megy a fennakadás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!