Betöréses lopás. A biztosító az 1milliós káromból 300ezer ft-ot fizetett ki. Ez normális?
A biztosítónál 7milliós ingóságbiztosításom volt. Megkérdeztem, hogy mi van az ingóságban benne, amikor kötöttük. Az ügyintéző annó azt mondta, hogy az, ami az ingatlanban benne van. Gondoltam, ha van gyémántgyűrűm, akkor ezt be kell biztosítani (de nem volt ilyen gyűrűm... :(( ), de azt is gondoltam, hogy mindenkinek van minimális ékszere, így az tuti benne van az ingóságban. ráadásul, amikor soroltam az ingóságom, akkor az ékszereimet is említettem, ezért is kötöttük 7millióra a lakás ingóságbiztijét, mert összegeztük, hogy mink van és kb. ennyit számoltunk össze... Külön kértem az ügyintézőt, hogy a biztiben legyen benne betöréses lopás is. Bele is tette.
Mikor káreseményünk keletkezett kiderült, hogy az ingóságbiztosításunk csak háztartási vagyonrészre szólt, mert az ügyintéző csak azt xelte be, a többit nem pl. az ékszert, pedig logikus, hogy betörésnél az ékszert tuti elviszik, mint ahogy el is vitték.
Betöréses lopásnál nem fizetik ki a rongálást, mert vandalizmusra nem kötöttünk, csak betöréses lopásra...
Tehát sokkolt az ékszer és a rongálás, de úgy voltam vele, hogy a háztartási ingóságot kifizetik, az 1millió, már annak is örülök és arra legalább be voltunk biztosítva...
Erre az 1millióból 300ezerrel szúrták ki a szemem...
Senki nem tájékoztatott semmiről a kár óta. Az utolsó beadott papír után 15 napjuk volt a fizetésre, ehhez képest ezt a 300ezret 2 hónapig vártuk...
Hihetetlen.... A biztosító mindent megtehet?
Ja, kötvényt módosítottunk ingóság kárra 2 hónapja. Azóta semmi reakció tőlük. Az éves díjat 2szer levonták, arra hogy visszautalják amit kétszer vettek le, 2 hetet vártunk...
még mindig küzdünk a biztosítóval. elismerték,hogy hibáztak és utaltak 20ezer forintot... ez az ablaküvegtörésünk volt. Erre persze tüzet okádtam, mert a 20 ezer semmi a maradék 700ezerhez, amivel lógnak...
most újra bírálják a kárunkat, jövő hétre elvileg lezárják és elküldik a végeredményt. Kíváncsi leszek....
A védelmi szintünknek megfelelően 5,5milliós kárig kellene fizetniük betörés esetén. Már 600ezer ft kárt fizettek ki, eddig 3 részletben...
Múlt héten újra bementünk panaszt tenni, várjuk az újabb csepegtetést... vicc.........
Hát ez tényleg vicc, csak nem lehet rajta nevetni.
Amint lehetséges váltsatok biztosítót, ebben tudok Nektek segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!