Kötelező biztosítást nemfizetés miatti felmondta a biztosító, a tulajdonosa ugyanis elhalálozott, mi a teendő?
Nekem ez egy kicsit zavaros, szerintem nem tudunk mindent! Én úgy gondolom a díj nemfizetéssel a szerződés és a kockázat valamikor megszűnt a tulaj halála után. Ez ok-s. Volt egy hagyatéki végzés és azzal együtt kijelöltek egy új tulajt. Ez is ok-s. Szerintem arra az időre kellene megfizetni a fedezetlenségi díjat az új tulajnak, ami a hagyatéki végzés dátuma és az új biztosítás megkötése közötti időszak volt (ha volt). Ez lenne korrekt.
Viszont: Az új tulaj örökölte az autót, amire nem fizették be a kötelezőt, amit ugye egy forgalomban lévő autóra kötelező fizetni is. Tehát örökli a tartozást is. A megoldás az lett volna, hogy valaki tovább fizeti arra az időre is a biztosítást, amíg a hagyatéki le nem zajlik, vagy ki kellett volna vonni a forgalomból a kocsit ami viszont nem biztos, hogy sikerült volna mert az a tulaj jogköre.
Szóval kellemetlen a szitu, de valószínű nem elkerülhető a fizetnivaló...
Egy megoldás van, ha lemondsz az öröklésről. Akkor a tartozást nem öröklöd, de nem is kapsz semmit.
A többit meg előttem megírták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!