Hol érdemes nyugdíjszámlát nyitni?

Ez igy van.
1.Egy átlag ÖNYP és NYESZ számla 8% költséggel működik minimum, míg egy megtakarítás csak fele költséggel.
2.A nyugdíj szó miatt az ÖNYP-at vagy NYESZ-t csak és kizárólag nyugdíjba vonuláskor lehet felvenni, ami jelenleg 65 év és minden évben 4 hónapot növekszik. Ezzel szemben a megtakarítás személyre szabható.
3.Az ÖNYP-ban ált. 3féle befektetési lehetőség van, max. 5, míg egy megtakarításban 10 feletti és te mondod meg milyen összetételben és mibe rakják.
4. és egyéb + kedvezmények

Ha nyugdíjas korodra szeretnél takarékoskodni, akkor én sem feltétlenül a számlanyitást ajánlom, az előző válaszban felsorolt hátrányok miatt.
Én például egy olyan programot választottam, ahol a pénzem igazán biztos helyen van, gyarapodik, ráadásul nem tartalmaz holmi kockázatos befektetési egységeket, ezért nagyon biztonságos. Sőt, én tudom, hogy ha az évek során velem történne valami tragédia, a családomat legalább anyagilag bestabilizáltam azzal, hogy vannak ilyen nyugdíjcélú megtakarításaim!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!