Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » A biztosító egyeztet személyes...

A biztosító egyeztet személyes adatokat telefonon keresztül?

Figyelt kérdés

Felhívott egy hölgy telefonon az esti órákban, azt mondta XXX biztosítótól hív (ott van a KGFBnk és a Casconk) adategyeztetésre autóbiztosítással kapcsolatban. A férjem nevén vannak a biztosítások. Azt mondta, a címünkön kívül kéri a férjem születési dátumát, helyét, adószámát. Kérdeztem tőle, hogy milyen célból, mire azt vélaszolta, hogy adategyeztetés. Kérdeztem, hogy miért, mert nincs semmilyen folyamatban lévő biztosítási ügyünk (lejárat, biztosító váltás, káresemény, egyéb kifizetés) Csak azt hajtogatta, hogy adategyeztetésre kell. Nagy nehezen végül annyit mondott, hogy lenne egy ajánlatuk. Kértem, hogy mondja el az ajánlatot, de azt mondta, hogy csak az adtaegyeztetés után mondhat bármit is az ajánlatról.

Szokott a biztosító így telefonon adategyeztetést kérni, ilyen személyes adatokkal? Vagy mit akarhatott?

Kértem, hogy küldje el e-mailben (megvan a biztosítónál adva az e-mail címünk), de azt mondta, hogy csak telefonon lehet.

2011. febr. 21. 08:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kizárt. Engem is szoktak néha hívogatni ilyen marhaságokkal, de az utóbbi időben már mindnek elmondom, hogy töröljenek az adatbázisból és ne hívogassanak többet ajánlatokkal. Azért is teszem ezt, mert totálisan elegem van belőle, hogy mindig rosszkor hívnak és amikor megmondom, hogy mikor lenne alkalmas, megköszönik és csakazértse akkor hívnak. Ne adj meg semmi adatot, én megmondtam volna a helyedben, hogy az adatokban változás nem történt, majd értesíted őket, ha bármi változna.
2011. febr. 21. 09:04
 2/6 anonim válasza:

Mondjuk biztosítási csalást akarnak elkövetni a Te kontódra.

Adategyeztetés telefonon csak akkor van, ha Te hívod őket, de akkor is csak az összehasonlítás, beazonosítás, nem pedig adatbázis építés jellegű.

2011. febr. 21. 09:48
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem adtam meg semmi adatot. Csak a nevem mondtam, meg azt, hogy a felesége vagyok.

Furcsának találtam, hogy egy ajánlatot miért nem lehet elmondani csak akkor, ha megadom ezeket a személyes adatokat. Vagy elküldeni levélben, vagy e-mailben.

Ha szerződést kötünk, úgyis kellenek az adatok, de ha nem, akkor meg minek kellenének?

Köszi a válaszokat!

2011. febr. 21. 09:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Én kötöttem így telefonon keresztül biztosítást, megadtam az adataimat. Azóta is él a biztosításom, sőt már kártérítést is igénybe vettem. Ez a direkt marketing. Egyre jobban elfogadott és terjedt lesz.
2011. febr. 21. 10:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Ez nem biztosításkötés volt, hanem élő biztosításról volt szó.

Te milyen biztosítást kötöttél telefonon keresztül?

2011. febr. 21. 11:13
 6/6 anonim ***** válasza:
ingóság, és egy másikkal ingatlanbiztosítás.
2011. febr. 21. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!