Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Levél jött a Magánnyugd....

Levél jött a Magánnyugd. -pénztáramtól. Részlete:"A visszalépéssel lemond a a MNYP-ban eddig felhalmozott vagyonának jelentős részéről- az Állami Adósságkezelő Alapba kerül. Elveszi egy részét az állam az eddigi befizetéseimnek?

Figyelt kérdés
Közalkalmazott vagyok, nem merek kockáztatni, visszalépek az államiba. (Számlaegyenlegem:1.828.984, -Ft)
2011. jan. 24. 23:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A zöld könyvet itt találod.

Tanulságos olvasmány, bár én csak belekukkantottam. Igy azt se tudom, hogy a 200 euro hol van benne, mint javasolt nyugdij, ha elolvastad, majd jelezd, hogy tényleg benne van-e. Nekünk az előadó hölgy kivetittete slide-on. És mint irtam, ő független szakértő, tehát nem mellette és ellene kampányolt, csak elmondta a jogi helyzetet a döntés elősegitésére, válaszolt a kérdésekre.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. jan. 25. 15:10
 12/23 anonim ***** válasza:

De szerintem már ez is sokat mond:

A zöld könyvet bemutató Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztos, aki a témában Olli Rehn (gazdasági és monetáris ügyek) és Michel Barnier (belső piac és szolgáltatások) uniós biztos teljes körű támogatását élvezi, a következőket mondta el:

„Az előrejelzések szerint Európában 2060-ra megkétszereződik a nyugdíjasok száma a nyugdíjukat finanszírozó munkavállalókhoz viszonyítva. A jelenlegi helyzet egész egyszerűen tarthatatlan. A probléma megoldásához alaposan meg kell vizsgálnunk a szolgálati idő és a nyugdíjban eltöltött évek közötti egyensúlyt.”

A biztos hozzátette: „Választani kell: vagy a nyugdíjasok lesznek szegényebbek, vagy emelni kell a munkavállalók által fizetett nyugdíjjárulékokat, vagy pedig többen, többet és tovább fognak dolgozni...”

2011. jan. 25. 15:11
 13/23 anonim ***** válasza:
Hát, igen, bajok vannak, ezt leírja a könyv. 200-ról nem ír. Furcsállanék is ilyet. Annyi nyugdíj lesz, amennyi jut. Aki nem látja, hogy alig fog jutni, az hülye, nyugodtan mondjon le a pénzéről!
2011. jan. 25. 15:39
 14/23 anonim ***** válasza:

Más is hallotta, mait én, mert ezen az oldalon egy hozzászólás is pont annyit ir, mint amit én hallottam:

Ombudsmanyus 2011. január 17. 12:24

71Látni még nem láttam, de hallani már hallottam egy ún. Zöld Könyvről, ami az EU nyugdíj koncepcióját tárgyalja.

Abban, ha jól tudom, ajánlásként 200 EUR garantált állami nyugdíj szerepel. Ehhez képest az MSZP riogatása maga a kánaán.

Link ide: [link]

No, tovább nem keresgélek, ezek szerint mégiscsak benne van valahol ez a 200 euro-s nyugdij ajánlás...

2011. jan. 25. 15:47
 15/23 anonim ***** válasza:
Így indul a pletyka... Ha elégszer elmondjuk, igaz lesz.. Jobb lenne, ha megkeresnéd benne, főleg ha ez csak pár oldal átfutásába kerül ahelyett, hogy csak azért, mert más is hallotta, már tényként kezeled. Lehet, hogy egy a forrásotok. Most képzeld el, ha nem igaz, és minden gyakori olvasó tényként terjesztené...
2011. jan. 25. 17:02
 16/23 anonim ***** válasza:

Én nem keresem, de te keresd ki bátran. Vagy keresd meg Dr. Renneczéder Éva ügyvéd, jogi szaktanácsadó-t, aki ezt mondta.

Szakmai pálya

2007 foly. Egészségpénztárak Országos Szövetsége Elnöki főtanácsadó

2006. foly. A Pénztárak Állandó Etikai Bizottságának tagja

1992. foly. Egyéni ügyvéd, Cafeteria jogi szaktanácsadó

1992. 2002. A Budapesti Értéktőzsde mellett szervezett Állandó Választottbíróság tagja

1993 1998 Nyugdíjpénztárak Országos Szövetsége társelnök

1993. 1997. A Sedgwick Noble Lovndes Kft. vezető szaktanácsadója

1990. 1993. Vezető jogtanácsos, Anker Értékpapír Ügynökség Rt.

1989. 1990. Társelnök, Magyar Tőzsdealapítvány

1987. 1990. Jogtanácsos, Befektetési és Forgalmi Leánybank

1993-ban tárgyalásvezetője volt az önkéntes pénztári rendszert újrahonosító törvényelőkészítő munkacsoportnak. Nevéhez fűződik az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról szóló 1993:XCVI. törvény intézményi és szervezeti részeinek kodifikálása.

A Pénzügyminisztérium megbízásából átfogó modellező tanulmányt készített az egészségpénztári rendszer továbbfejlesztésének lehetőségeiről. 1996-1997-ben részt vett a Magánnyugdíjról és a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvény előkészítésében, a nemzetközi intézménytörténet elemzésében és jogintézményi modellezésében.

1993 és 2006 között több mint húsz önkéntes nyugdíjpénztár alapítását és jogi képviseletét látta el, nevéhez fűződik három magán-nyugdíjpénztár alapítása és jogi képviselete, továbbá több önkéntes egészségpénztár modellezése, alapítási és képviseleti jogi feladatainak ellátása.

Mint látható, mindkét oldalról részt vett rendesen a magánpénztárak létrejöttében, állami és magánpénztári oldalról is (ezt is elmondta ott), ezért független szakértőként tevékenykedik.

Nekem ez elég, köszi, de akit érdekel, tényleg olvassa el és irja ide a választ...

2011. jan. 25. 17:10
 17/23 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, de még így is tanácstalan vagyok.Nálunk nom is hívtak előadót a munkahelyre, hogy segítsen a döntésben. Ez egy iskola, nincs pénz ilyesmire. Még néhány adalék:41 éves vagyok, a fizetésem felét viszi a svájci frankos lakáshitel. Egyelőre egyedül élek.Gyermekem nincs, aki majd eltartson.A szüleim segítenek, de akkor már nem fognak tudni, ha nyugdíjas leszek.Ha megérem egyáltalán. A lakáshitel 65 (!!) éves koromban jár le, ha addig nem történik valami. Ez egy egyszobás lakás! Ilyen a tanári fizetés, s egy napig sem voltam munka nélkül..18 éve dolgozom. Mit is tehetnék?? Talán mégis az államiban kellene maradni, akkor talán ennivalóra futja..
2011. jan. 25. 23:22
 18/23 anonim ***** válasza:
Neked (sajnos, vagy nem) szerintem is az éri meg. Én a helyedben mennék az államiba. Utolsó voltam.
2011. jan. 25. 23:31
 19/23 anonim ***** válasza:

"Ne legyél már ennyire egyszerű! Mégis hogy garantálna épeszű ember úgy valamit, hogy nem is tudja, mit kellene garantálnia?!? Vagy te talán ismered az "akkori rendszert"?!? "

Akkor kezd elölről az egészet értelmezni: netes riogatások (nem én pofázom, hogy itt senkinek nem lesz egy kanyi nyugdíja sem), akkori rendszer... Tedd össze a képet!

Segítek: itt sírnak, hogy nem lesz állami nyugdíjam. Jó, nem lesz, én vagyok Naiv Úr, hiszek nektek. Garantáljátok, hogy a ti rendszeretekkel jobb lesz nekem? Válasz jön tőled: dehát honnan tudjuk mi lesz x év múlva? Válaszom: az előbb még arról volt szó, hogy semmim, de még azt se tudják garantálni. Na ez a bajom az mnyp-vel és annak dicsőítőivel.

2011. jan. 25. 23:45
 20/23 anonim ***** válasza:

"Én nem keresem, de te keresd ki bátran. Vagy keresd meg Dr. Renneczéder Éva ügyvéd, jogi szaktanácsadó-t, aki ezt mondta."

Ha már az életpályáját volt energiád kikeresni, az állítólagos 200eurót is kikereshetted volna. Én kerestem, nincs benne ilyen.

"Na ez a bajom az mnyp-vel és annak dicsőítőivel."

Garancia soha semmire nincs, ezt meg kellene tanulnod. Valószínűségek vannak. Valószínűleg túléled a holnapot. De az is így indul el otthonról, akibe belecsap a villám. Nos, ki merné neked *garantálni*, hogy túléled a holnapot? Senki. Igazából fogalmad sincs. De a valószínűség miatt mégis felkelsz, tervezel hosszabb távra is.

A valószínűség pedig azt mutatja, hogy az államinak NEM lesz forrása! Jogosultságod lesz a pénzre, de kevés lesz a pénz, amit fel kell majd osztani, és túl sok részre kell majd osztani. Tehát kevés fog jutni. A magánban pedig ott a pénzed, azt kapod. Az *biztos*. Ha többet fizetsz be többet kapsz, ha jól választasz, magas lesz a hozamod. A tőkét, illetve annak inflációt elérő hozamát pedig garantálják.

De legyél állami, leszarom. Még akkor is, ha én tartalak el a semmiért cserébe!

2011. jan. 26. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!