Hova fordulja ha egyénileg akarom fizetni a tb-met?
Figyelt kérdés
Végeztem a sulival, munkahelyem még nem volt, és pár hónapig még nem tudok elmenni sehova.2011. jan. 17. 09:59
11/25 anonim válasza:
Biztosra nem tudom halotam olyasmit hogy ezt az Orbán kormány megváltoztata mindenesetre az Mszp kormánya idelyén így ment ha egy házaspár egyik tagja dolgozott és a fizetése megegyezett vagy meghaladta az 57000ft ot akkor nem járt a RÁT mondom tavalyig biztosan így volt. Mostmár lehet hogy nem így van de lehet hogy csak nem figyelt az ügyintéző vagy csak nem tudhata hogy kapod e mert attól még eljárhat sőt kötelesége eljárni valakinek munkanélküliként a munkaügyre attól még hogy nem kap segélyt. Bár ez engem is érdekelne jár e akkor már házastársnak a segély mert akkor végre anyám is kapna egy kis pénzt és a tb-t sem kellene fizetni
12/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Akkor én most jogosult vagyok a RÁT-ra? Szüleimmel élek, és nem vagyok házas.
2011. jan. 17. 11:21
13/25 anonim válasza:
Én vagyok megint a házas RÁT-os :)
Én anno úgy kaptam meg, hogy még anyukámmal éltem, de mint felnőtt, ( talán nyilatkozni kellett, de nem biztos)külön háztartásban, így anya jövedelme nem számított.
Ez persze nem volt igaz, de amúgy nem kaptam volna meg, azt meg senki nem tudja lenyomozni, hogy valóban magadnak veszed-e külön az élelmiszert, mosószert stb. vagy nem.
Úgyhogy szerintem ez alapján megkapod.
14/25 A kérdező kommentje:
Mert olvastam,hogy akkor kaphatja meg ha a családnak az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 90%-át,azaz 25650 Ft-ot, és vagyona sem a kérelmezőnek, sem családjának nincsen. Most akkor ez hogy van? Szüleimmel élek, de felnőtt korú vagyok, és egyedülálló.
2011. jan. 17. 11:33
15/25 anonim válasza:
Ezért mondom, hogy hiába élsz a szüleiddel, ha azt vallod, hogy külön háztartásban vagytok ( tehát "csak" megengedik, hogy ott élj, de önellátó vagy), akkor végül is semmilyen jövedelmed sincs, azaz 0 Ft.
16/25 A kérdező kommentje:
Akkor mindenképpen bemegyek a munkaügyibe, és utánn meg az önkormányzathoz.
2011. jan. 17. 11:52
17/25 anonim válasza:
Igen menjél a munkaügyibe az önkormányzat megadja a rát-ot ha elsőre elutasítanának lebezél fel ird meg nekik hogy rászoruló vagy szükséged van a pénzhez hogy feltud magad tartani a számlák fizetése meg ilyesmik ezek után köteleségük megadni attól még hogy a szüleidel élsz én is így kapom kisebb nagyobb megszakításokal már 2 éve
18/25 A kérdező kommentje:
Olvastam olyat is hogy mellette dolgoztathat az önkormányzat, ez igaz?
2011. jan. 17. 12:06
19/25 anonim válasza:
Elvileg dolgoztathat, de ne nagyon számíts rá.
Engem pl. 2 év alatt egyszer hívtak be, akkor is tévedésből, mivel kiderült, hogy ez egy romaprogram utcatakarítással és mivel nyilatkoztam, hogy nem vagyok roma származású, ezt a munkát sem kaptam meg.
20/25 A kérdező kommentje:
Értem, akkor remélem hogy megkapom én is, mert szükségem lenne rá, mivel ugyan a szüleimmel élek, de a vőlegényem is velünk él, és leginkább az ő keresetéből élek, és jó lenne ha én is kapnék valamit.
2011. jan. 17. 12:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!