Hova fordulja ha egyénileg akarom fizetni a tb-met?
Miért nem lehet kedves utolsó?
Én házas vagyok és mégis kapom a rendelkezésre állási támogatást.
Helyi APEH-nél lehet jelentkezni, ki kell tölteni egy kérdőívet, és kapsz csekket, amit havonta kell fizetned majd.
Munkanélküli segélyt nem biztos, hogy kaphat, mert csak annak jár, akinek volt már legalább fél év munkaviszonya, és ha ő most fejezte be a sulit, nem biztos, hogy dolgozott már.
A rendszeres szociális segélyt akkor kaphatja valaki, ha a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kilencven százalékát - ez jelenleg 25 650 forint -, és vagyona nincs.
Ez volt a törvény bitosan tavalyig hogy azóta változott e azt nem tudom.Az előző egyik hozzászóló irta hogy ő házas és kap segélyt igen ő kaphatott régeben is ha a párja közfoglalkoztatásban részt vett.
Egyébként a kérdező is kaphat segélyt attól még hogy nem dolgozott csak nem a munkaügyi központ álltal kapott álláskeresési hozzájárulást hanem a lakóhelye szerinti illetékes önkormányzatól kaphatja a RÁT-ot volt rendelkezésre állási támogatást eddig ez volt a neve de 2011-től orbánék más nevet adtak neki de mindegyis attól még erre a segélyre jogosult Ha egyedül álló az nem kizáró ok ha szüleivel él attól még egyedül állónak számít
A helyi APEH irodában be kell jelentkezned egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre. Kapni fogsz csekket, és havonta kell fizetned 5100 Ft-ot.
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:34
Én 2007 ben mentem munkanélkülire miután le érettségiztem nekem adták a rát-ot csak arra voltam jogosult Téged milyen indokal utasítotak el tavaly előtt? egyébként fell kell lebezni barátnőmnek sem akarták elsőre megadni sok önkormányzat elsőre visszautasítja a kérelmet mert sok fiatalt be tudnak így csapni de másodjára nem utasíthat el ha egyedülálóként a jövedelmed nem éri el az öregégi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét.
Én vagyok aki házas és kapom a RÁT-ot.
Ezt már több, mint 1 éve kapom, de házas csak 2 hónapja vagyok.
Eszerint ha rájönnek, elveszik tőlem??
De a nevem már átírattam a munkaügyiben és senki nem szólt egy szót sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!