Havi 10 ezer forint megtakarítással melyik biztosítási/megtakarítási forma ma a legkedvezőbb?
Ez nagyban függ a céljaidtól, terveidtől. Mennyi ideig szeretnéd "gyűjteni" az összeget és mire fordítanád?
Lakásvásárlás, nyugdíjas korodra gyűjtenél, vagy "csak úgy"-biztonsági tartaléknak?
Véleményem szerint legjobb a valamelyik önkéntes nyugdíjpénztár. Ez persze tartós befektetés.A befizetett összeg 20%-a SZJA kedvezményként érvényesíthető. A tartós azt jelenti, hogy nyugdíjba vonuláskor, illetve 20 év után adómentesen felvehető a teljes összeg. 10 év után pedig a kamatok adómentesen felvehetők, a befizetett összeg összevonandó jövedelemként adózik.
A nyugdíjpénztár gazdálkodásának olyan szigorú szabályai vannak, hogy elvileg a pénz nem úszhat el. A tag 3 portfolió közül választhat és ha nagyobb kockázatút választ, akkor válság idején gondok lehetnek (lásd 2008-2009). De kisebb kockázatúnál biztosan megmarad a pénze + az évi 6-12% hozama + az SZJA kedvezmény és így már semmilyen más forma nem versenyképes. Szerintem.
Szia!
Szerintem is nagyon jó ötlet az önkéntes nyugdíjpénztár, de én még azért megnézném a UL biztosításokat is. (Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás)
Ha még havonta hozzáteszel 2.500 Ft-ot, akkor egy nagyon stabil, tőkeerős céget tudok ajánlani, akinek forradalmi szolgáltatása van. Nagyon ügyfélbarát cég.
Ez a UL azért kedvezőbb, mint az ÖNypt, mert ott igen csekély hozamokat mutatnak fel, igaz állami támogatást is kapsz, de csak az egyéni befizetéseidre. Tavaly ez 30% volt, idén már csak 20%, és hogy mennyi lesz jövőre????!!!!...............
Szívesen segítek kiválasztani a megfelelő megtakarítási formát, ha igényled.
Nem alkusz, vagy bróker cégnél dolgozom, ezt azért hozzáteszem!
Ha érdekel, írj emailt: beatty@citromail.hu
További szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!