Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogyan tudom kiszámolni a...

Hogyan tudom kiszámolni a magánnyugdíj hozamot ha az összeg értéke 580.852Ft?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 22:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Pontosan sehogy, mint ahogy azt sem tudják még, hogy hivatalosan hogy fognak számolni. Közelítőleg, de nagy bizonytalansággal:

Fogod az éves befizetéseket, ezt meg kellett vagy kell kapnod részletesen. Fogsz egy hivatalos inflációs táblázatot (KSH), és számolgatsz:

pl: 2005-ös befizetésed megszorzod a 2006, 2007, 2008, 2009, 2010-es inflációval (azaz annak a század részével, mert az infláció valszeg 107,8% stb adat lesz). Aztán a 2006-ost a 2007, 2008, 2009, 2010-essel, és így tovább az első évtől az utolsóig. Összeadod az éves eredményeket, kivonod az 580.852Ft-ot, és ha pozitív, akkor az kb a reálhozamod. De ha negatív, akkor se csodálkozz. Sokat nem tévedsz így.

Megjegyzés: a legpontosabb számítás az lenne, ha havi inflációs adatokkal és befizetésekkel lehetne számolni. De sem az infláció nem feltétlen van meg havi bontásban, sem a befizetés nem mindig adott hónapban érkezett meg az mnyp számlára. Ezzel a számítási módszerrel egyébként szerintem jobb eredmény fog kijönni, mint a valós adat lesz. Indok: ezzel a módszerrel pl a 2010-es befizetésre nem kell inflációt számolni. Holott a 2010 januári befizetés nem ér annyit most, mint akkor.

2011. jan. 9. 02:05
 2/2 anonim ***** válasza:

Mennyi idő alatt halmozódott fel ez az összeg neked?

Gondolom látod, hogy ilyen nagy pénzből nem lesz nyugdíjad!

Öngondoskodás mindenképp akár állami nyugdíj akár magán!

Ugyanis ami a fizunkból megy nyugdíjcélra az nem elég ahhoz, hogy nyugdíjas éveimet a megszokott szinvonalon tudjam élni!

2011. jan. 12. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!