Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Jól tudom a magánnyugdíj...

Jól tudom a magánnyugdíj hozamát fel lehet venni? De ez pontosan hogyan és hol kell megtennem?

Figyelt kérdés

Aegon biztosítónál vagyok 2003óta tag ahova ugye érkezik a megtakarításom,meg is küldték az éves papírt amiben írják a hozamot és fel szeretném venni ez hogyan is kell csinálnom?mennyi idő mire hozzá jutok a pénzemhez?Vagy ez veszett fejszenyél?

És igaz az hogy mire megkapom addigra nem is marad a megtakarításból semmi?!Egyszóval lenyúlja a biztosító?

Köszönöm a válaszokat!

2011. jan. 6. 23:33
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem a teljes hozamot veheted fel, csak a reálhozamot, vagyis az inflációval növelt összegen felüli részt. Ennek az összegét tavasszal számolják majd ki a pénztárak az államiba áttért tagok számláján, és akkor kapsz róla értesítést is. Állítólag választhatunk majd, hogy milyen formában szeretnénk az összeget (készpénz, önkéntes nyugdíjpénztárba utalás, vagy csapják az államihoz), aki nem nyilatkozik, annak meg automatikusan kipostázzák a lakcímére. Az állami nyugdíjpénztártól küldtek a héten tájékoztatót, abban ez mind le volt írva.
2011. jan. 6. 23:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy nem a biztosító nyúlja le, hanem az állam. Majd jó magas inflációval számolnak, és kiderül, hogy a hozamod 90%-a tulajdonképpen csak inflálódás.
2011. jan. 6. 23:53
 3/9 anonim ***** válasza:
És ez igy fog történni sajnos.Nem tudom ki de valakik nagyon jól járnak most!!!!
2011. jan. 7. 00:01
 4/9 anonim ***** válasza:

"Majd jó magas inflációval"

Egyféle inflációval tudnak számolni: amit a központi statisztikai hivatal minden hónapban közzétesz. Ezen már nem lehet trükközni.

2011. jan. 7. 00:25
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!Sejtettem hogy erről van szó!Szóval ha ki jön 90000ft megtakarításom akkor jó ha 30000ft-ot fogok kapni?!marha jó ez a MAGYAR ÁLLAM!!!!!!!!

És amugy erről a biztosítónál kell nyilatkozni ha fel szertném venni?

2011. jan. 7. 09:28
 6/9 anonim ***** válasza:
Az az érzésem hogy nem lesz az 30 ezer!
2011. jan. 7. 15:07
 7/9 A kérdező kommentje:

Pffff...............baromira jó mint mindig a sok dolgozó ember keményen keresett,majd minden hónapban levont(nyugdíja vonjuk le PERSZE) pénzével játszik ez a mocskos állam!!!UNDORÍTÓ

Egyébként sejtettem hogy ilyen választ fogok kapni!Azért köszönöm!

2011. jan. 7. 23:03
 8/9 anonim válasza:

Nyilatkozatot kell tenni, hogy miként kéred a kifizetést.

A NYP-i szolgáltatód honlapján tölthető le a nyomtatvány, aminek olyasmi a neve, hogy:

"Nyilatkozat a magán-nyugdíjpénztári reálhozam és/vagy a tagdíj-kiegészítés kifizetésének módjáról" ezt kell visszaküldened a mnyp-ad számára, és ott választhatsz, hogy postán/bankszlára/önyp-i szlára, vagy államnak küldeted-e vissza.

2011. jan. 13. 10:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Utánna járok annak a kevés pénznek!
2011. jan. 14. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!