Jól tudom a magánnyugdíj hozamát fel lehet venni? De ez pontosan hogyan és hol kell megtennem?
Aegon biztosítónál vagyok 2003óta tag ahova ugye érkezik a megtakarításom,meg is küldték az éves papírt amiben írják a hozamot és fel szeretném venni ez hogyan is kell csinálnom?mennyi idő mire hozzá jutok a pénzemhez?Vagy ez veszett fejszenyél?
És igaz az hogy mire megkapom addigra nem is marad a megtakarításból semmi?!Egyszóval lenyúlja a biztosító?
Köszönöm a válaszokat!
"Majd jó magas inflációval"
Egyféle inflációval tudnak számolni: amit a központi statisztikai hivatal minden hónapban közzétesz. Ezen már nem lehet trükközni.
Köszönöm szépen!Sejtettem hogy erről van szó!Szóval ha ki jön 90000ft megtakarításom akkor jó ha 30000ft-ot fogok kapni?!marha jó ez a MAGYAR ÁLLAM!!!!!!!!
És amugy erről a biztosítónál kell nyilatkozni ha fel szertném venni?
Pffff...............baromira jó mint mindig a sok dolgozó ember keményen keresett,majd minden hónapban levont(nyugdíja vonjuk le PERSZE) pénzével játszik ez a mocskos állam!!!UNDORÍTÓ
Egyébként sejtettem hogy ilyen választ fogok kapni!Azért köszönöm!
Nyilatkozatot kell tenni, hogy miként kéred a kifizetést.
A NYP-i szolgáltatód honlapján tölthető le a nyomtatvány, aminek olyasmi a neve, hogy:
"Nyilatkozat a magán-nyugdíjpénztári reálhozam és/vagy a tagdíj-kiegészítés kifizetésének módjáról" ezt kell visszaküldened a mnyp-ad számára, és ott választhatsz, hogy postán/bankszlára/önyp-i szlára, vagy államnak küldeted-e vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!