Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Magánnyugdíjbiztosításról...

Magánnyugdíjbiztosításról ilyen levelet más is kapott?

Figyelt kérdés
Anya ma kapott egy levelet, ami ugye arról szól, hogy szabad választása van. Átlép-e vagy marad a biztosítónál. Úgy kezdődik a levél, hogy: Tisztelt XY (itt anya neve konkrétan, nem hölgyem, uram), ön is, mint sokan mások magánnyugdíjpénztári tag és...De! Anya már 2002 május elsején átlépett az állami nyugdíjpénztárba. Akkor miért kapott ilyen levelet? Most aggódik, hogy a könyvelő anno lenyúlta a pénzt és azóta is pl. az ő számlájára ment. De a könyvelő nagyon jó személyes ismerős volt (már meghalt), nem feltételeznénk róla ilyet.
2011. jan. 6. 18:27
 1/9 anonim ***** válasza:
Eddig kötelező volt a magánnyugdíjpénztár. Nem lehet, hogy az önkéntes magánnyugdíjpénztárral keveritek?
2011. jan. 6. 18:42
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha magánnyugdíjpénztári tag lenne,akkor évente kapna kimutatást a befizetésekről,hozamokról,költségekről.Ezt minden biztosítónak kötelessége legalább évente egyszer elküldeni.Ha nem biztos benne akkor a biztosító weblapján beregisztrál a szerződésszámával és online nézze meg a számlakivonatot.
2011. jan. 6. 18:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem! Nem volt kötelező anyának, mert ő már 1998 előtt is dolgozott és aki 1998 előtt kezdett dolgozni annak nem volt kötelező, hanem dönthetett.
2011. jan. 6. 18:50
 4/9 A kérdező kommentje:
A magánnyugdíjpénztársági tagot 2002-ben megszüntette, van róla papír. A mostani levelet az országos nyugdíjbiztosítási főigazgatóság küldte. Anya attól fél, hogy ellopták a pénzét és nem lett átutalva az államnak.
2011. jan. 6. 18:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát akkor be kéne menni holnap az ügyfélszolgálatra, hogy mi van.
2011. jan. 6. 18:53
 6/9 A kérdező kommentje:

*tagságot

Az 100%, hogy nem tag. :) Minden irat meg van róla, hogy kilépett. Csak nem érti, miért kapott mégis ilyen levelet a fent említett intézménytől.

Köszönöm a válaszaitokat. :)

2011. jan. 6. 18:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos dolgozik holnap, nem tud bemenni, de hétfőn megy. Csak nagyon ideges most ezért és gondoltam megkérdezem, hátha valaki más is kapott ilyen levelet annak ellenére, hogy államiban van.
2011. jan. 6. 18:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen, ez a hivatal nem tudom milyen adatbázisból dolgozik, de pl nálunk csak én kaptam, a férjem nem, viszont 3(!) idegennek is jött erre a címre. Hozzáteszem két éve lakunk itt, előttünk meg sokáig egy öreg néni egyedül(tudjuk a nevét).

Szóval furi az egész.

2011. jan. 7. 14:45
 9/9 anonim válasza:
Üdv! Az én édesanyám is megkapta ugyanezt a levelet, holott már jó pár éve nyugdíjas és SOHA nem volt magánnyugdíj pénztári tag, csak önkéntes. Hát ennyit róluk. Szerintem kár aggódni, de esetleg telefonon is rákérdezhettek, hogy mi ez.
2011. jan. 7. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!