Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Fizet ilyenkor a biztosító?

Horváth Márk_24 kérdése:

Fizet ilyenkor a biztosító?

Figyelt kérdés
Generali lakásbiztosításunk van 1 kertes házon.Nem mindig lakunk ott és így nem folyamatosan tudjuk ellenőrizni a kazánt.A hőmérséklet szabályzó elemes és lemerült az elem így leállt a rendszer.Nagyon lehűlt a hidegbe a kazán és ugye ezt nem ellenőriztük ,de ehhez mi nem is értenénk.Vissza kapcsoltunk a rendszert és 1 nagy robbanás történt és a kazán szétrobbant.Ezért köteles fizetni a biztosító nem? És mivel 1 új kazán majdnem 200e forint ,akkor ezt teljes egészében kifizetné?
2011. jan. 4. 21:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Finoman fogalmazok: attól tartok, nem fizet.
2011. jan. 4. 21:37
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
HA nem rendeltetés szerüen használod a kazánt, akkor nem fizet a biztositó - és amit leirtál, kimeriti ezt, magyarul nem fizetnek semmit.
2011. jan. 4. 21:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A biztosítási szerződés a Te kezedben van, olvasd el, ott a válasz!
2011. jan. 4. 21:57
 4/12 anonim válasza:
84%
Azzal nem vesztesz semmit, ha a kárt bejelented. Majd jön a kárszakértő,és eldönti. Ez pedig nem kerül semmibe. Amúgy, ha jól tudom, a Generalinak saját szakértői vannak, így valszeg gyorsan ki is mennek. A lényeg, hogy ne fuss ki az időből.
2011. jan. 4. 21:58
 5/12 anonim válasza:
68%
azok nem fizetnek sosem, ne sokat reméljél.
2011. jan. 4. 22:26
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Én dolgoztam biztosítónál, volt egy mondás:

Nincs kifizetetlen kár, csak rosszul bejelentett kár van.

Gondolkozz el ezen, mielőtt bejelented.

2011. jan. 4. 22:28
 7/12 anonim ***** válasza:
54%

Generali? Az egyik barátomékhoz betörtek, az ablaküveget kiverték, az ajtót felfeszítették, ezüstöket ellopták és persze összetúrtak mindent. Bejelentették! Erre a hölgy kérdezi a telefonban: -Mennyi pénzre lenne szükségük/mennyi a kárigényük? A barátom szemrebbenés nélkül mondott egy nagyobb összeget (tudván hogy ennél jóval kevesebbet fognak adni). Erre a hölgy: Rendben van!

Még azon a héten megkapta a pénzt (helyszíni vizsgálat nélkül!!!) ......persze abból a pénzből még a fürdőszobai meszelésre is futotta:)))

Szóval jelentsd csak be!!!

2011. jan. 4. 22:34
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Biztos hogy a biztosítónak tudnia kell azt hogy "nem mindig laktok ott"? Használtátok, szétrobbant, tessenek fizetni (azért vannak)!
2011. jan. 4. 22:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Szerintem se kell tudnia ,h nem mindig laktunk ott! ÉS folyamatosan ment a kazán csak lemerült az elem és ezért.Ez most nem az én hibám.Azért törtnmt mert túl hideg volt!

És honnan tudjuk ,hogy a kazán ilyenkor szét robban!!! :@

2011. jan. 5. 07:07
 10/12 anonim ***** válasza:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:34!

ha nem mentek ki akkor honnan tudták hogy egyáltalán betörtek-e?

2011. jan. 5. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!