Megosztanád velem AXA - UNIVERZUM befektetési tapasztalataidat?
Mielőtt bármilyen típusú, biztosítónál köthető befektetésbe teszed a pénzed, nem árt, ha tudod a következőket.:
Minden befektetésnek van kockázata. Még a hozam garantált befektetésnek is, ugyanis azt senki nem garantálja, hogy lesznek majd magas hozamok.
Ahhoz, hogy a betett tőkét és a hozamokat is maradéktalanul megkapd, a futamidő végéig teljesíteni kell a szerződési feltételeket.
Egy befektetési szerződés idő előtti megszüntetése esetén csak a visszavásárlási érték jár a befektetőnek, ami az első két évben 0 Ft és csak utána kezd valamelyest emelkedni.
5 éven belüli megszüntetés esetén a visszavásárlási értékből, amennyiben volt hozam, még kamatadót is kell fizetni.
Annak, aki hitelt is szeretne később felvenni, számolnia kell azzal, hogy a befektetésre fordított havi díj költséget fog jelenteni az ügyfélminősítésnél, tehát ezzel az összeggel csökken a hitelképesség. (Ezt egy idei új törvény határozta meg.)
Egy biztosítónál kötött befektetésnél csak a visszavásárlási érték számít önerőnek lakásvásárlás esetén.
Egy befektetés nagyon jó dolog annak, akinek a jövőbeni terveihez ez illeszkedik, de a fent leírt tényezők szem előtt tartásával!
Köszönöm a válaszokat.
.
Nagyon lelkendeznek nekem ezen a trendvadászaton, meg árfolyamfigyelő szolgáltatáson, de én gyanakszom...
Szia!
Átmásoltam ide, amit nemrég írtam egy kérdezőnek.
Remélem hasznát veszed. Ha kell, segítek Neked is.
"Lehet, hogy már elkéstem a válasszal, de csak most talált rám a kérdésed.
Az AXA Univerzum terméke piacvezető, mivel olyan kombinált megtakarításról van szó, amely komplex szolgáltatásaival más cég nem rendelkezik.
Nem szeretném azzal foglalni a helyet, hogy részletesen leírom, miben is MÁS. Ráadásul én a személyes kapcsolattartás híve vagyok, ha szemtől szemben beszélgetünk, akkor TE is felteheted a kérdéseidet.
Nem tudom hova valósi vagy, de szívesen segítek akár magam, akár egy elérhetőség megadásával is!
Ha érdekel, és konkrét válaszokat szeretnél, akkor írj nyugodtan: beatty@citromail.hu
Direkt ezt adom meg, mivel ezzel vagyok beregisztrálva.
És még adnék egy jó tanácsot, nemcsak Neked, de mindenkinek, aki ezt olvassa: Mindig a kiválasztott termék tanácsadójával köss üzletet, mert ők ismerik legjobban a jellemzőit, és minden esetben ők tudnak Neked legjobban segíteni. Adott esetben AXA tanácsadóval ajánlom a szerződés megkötését.
Ebben is tudok segíteni, mivel magam is az volnék. :-)
Az UNIVERZUMról még annyit, hogy nekem is van és fantasztikus!!!!!
De siess a választással, mert változtat az AXA a Trendvadász jogosultságán, így egy kicsit nehezebb feltételekkel fogod márciustól megkapni!!!
(Dübörög a piac :-)))
Remélem segítettem, írj nyugodtan, és én tőlem telhetően válaszolok.
Eddig még nem volt panasz :-)
Szép napot mindenkinek!"
Nos, hogy az AXA Univerzum befektetést ne csak az üzletkötő szemszögéből ismerjétek, engedjétek meg hogy megosszam tapasztalataimat az AXA “nagysikerű” Univerzum befektetésével kapcsolatban.
2011 elején kötöttünk Univerzum unit-link szerződést, mivel nagyon megtetszett a biztosító szerződéshez kapcsolódó Trendvadász szolgáltatása, amivel akkor hirdették az univerzum befektetést. Ez a szolgáltatás arról szól, hogy a biztosító minden hónap adott napján értékeli a trendvadászatban lévő eszközalapok teljesítményét, a legígéretesebbnek tartott alapot kiválasztja és egy automatikus átváltást végez. Ezzel leveszi az ügyfél válláról a terhet, hogy menedzselje a portfólióját a magasabb profit elérése érdekében.
Hogy mi szól az AXA befektetése mellett? Az AXA Univerzum bemutatkozó anyaga szerint:
1,26-2,08% THM
Értékőrzés / növekedés jelzés / trendvadászat befektetési stratégiák
Nincs visszavásárlási táblázat, már 3 év után is a számlaérték 100%-át visszafizeti a biztosító
Nincs vételi-eladási árfolyam
A tisztességes profitról szóló várakozásainkat viszonylag hamar felülírta a biztosító, mikor megkaptuk az első, évfordulós egyenlegértesítőt.
Vannak ugye költségek, ezt mindenki tudja, aki ilyet köt. Szerződéskötési díj, számlavezetés. Az Univerzum esetében van egy jelentősebb költségelvonás, a befizetett összeg 50%-át elvonják a számláról az első három évben. Ez már elég mellbevágó, főleg ha azt is kimazsolázzuk a szerződésből, hogy az az összeg (ami a befizetés fele) fix 2%-kal kamatozik. Ezt ez elvont 50%-ot a biztosító hűségbónuszként adja vissza a biztosító a 4. évtől. Ez a “hűségbónusz” kifejezés is elég érdekesen hangzik annak tükrében, hogy tulajdonképpen a bónusz itt azt jelenti, hogy az első három évben elvont néhány százezer forintot a 4. évtől 12 éven keresztül apránként (a 4. évben a 4%-át, 5. évben 5%-át stb.) fogja visszafizetni a biztosító, miközben ez az összeg addig is 2%-os fix kamatozással járul hozzá profitunkhoz.
A költségelvonás és a hűségbónusz elvonás után maradt egy összeg a számlánkon, amit ténylegesen befektet a biztosító, de nem akárhogyan, hanem trendvadászattal. Megjegyzem, hogy ez nem kötelező, de én pl. kimondottan a trendvadászat funkció miatt kötöttem a biztosítást, főként hogy láttam a trendvadászat bemutatkozó anyagát. Ez a befektetett összeg az első évben a teljes befizetés alig 35%-a!
Itt jöttek a gondok. Amikor megkaptam a számlát, az első amit láttam, hogy kevesebb a számlaegyenleg, mint a befizetett összeg. Persze gondoltam, hogy nem az első évben fogok meggazdagodni, itt vonják el a legnagyobb költségeket. Aztán már csak a befektetett összegre koncentráltam, szerettem volna tudni, hogy teljesít a trendvadász. Hát az hogy szerényen, az elég durva kifejezés, mivel nem hogy profitot termelt, erőteljesen veszteségbe fordult.
Az AXA szerint a trendvadászat célja az emelkedő trendek kihasználása, a csökkenő trendek elkerülése a múltbéli hozamok folyamatos elemzése alapján. Az eszközalapok minősítése során rövid és hosszútávú trendek elemzése alapján választják ki a legígéretesebb eszközalapot trendvadászatra.
A trendvadászat működése igen meglepő, ha közben megfigyeljük a befektetési eszközalapok árfolyamát, az árfolyamok havi változásait, a biztosító által kezdeményezett trendvadász átváltásokat. Ezt viszonylag gyorsan összedobtam egy excel táblába, és hát elég beszédes lett.
A táblázatból az alábbi következtetések vonhatóak le (és ez nem csak én vontam le, hanem a pénzügyi tanácsadóm szerint más is)
az indulástól, az elmúlt 15 hónap alatt a trendvadászat nyereséget ért el 6 hónapban, veszteséget mutatott 9 hónapban. A nyereségek összege 24%, a veszteségek összege -30%.
volt olyan hónap, amikor kiválasztottak trendvadászatra újra egy alapot (A), mi már addig is 9%-ot esett, aztán átváltás után két nappal technikai elváltást hajtottak végre pénzpiaci alapba, annyit esett addig az alap árfolyama; hozzáteszem nem akkor a két nap alatt esett, hanem folyamatosan már másfél hónapja. Következő elváltáskor ismét trendvadászatra jelölték ki A alapot, esett megint majd 3%-ot, aztán újra az A lett a legígéretesebb alap, akkor újra 4,5 %-os esést realizált a hóvégi átváltás. Ez év januártól áprilisig majdnem 16,5% bukta. És ne feledjük, a váltás az mindig profit vagy veszteség realizálást is jelent.
volt olyan, amikor 8% ot emelkedett A alap árfolyama, mégis a következő hónapban más eszközalapba (B) váltották a befektetést. A váltás után (B) alap árfolyama 2,5%-ot esett, mig az (A) alap árfolyama elég meglepően alakult: az elváltás után néhány nappal az alap árfolyama 4 nap alatt 24%-ot emelkedett! Ez lehet a véletlen műve is, de megjegyzem, hogy az alapok alapkezelője kivétel nélkül az AXA, nem pedig független alapkezelők, másrészt kérdéses, hogy egy árupiaci eszközalap árfolyama tavaly szeptemberben hogyan emelkedett 4 nap alatt 24%-ot.
míg az AXA folyamatosan A alapot jelölte ki trendvadászatra, és annak árfolyama sokszor értelmezhetetlenül (lásd 24% 4 nap alatt), vagy csökkenő trendben mozgott, addig több alapban is akár féléves emelkedő trendek alakultak ki.
Az AXA természetesen a szerződésben nem vállal semmit, és ez így van rendjén, ha nem hozamgarantált befektetésről beszélünk. Álláspontom szerint azonban az a bemutató anyag, amivel reklámozták a szerződés megkötésekor a trendvadász funkciót és az abban rejlő lehetőségeket, köszönő viszonyban sincs annak valós teljesítményével. Nem hivatalos információk szerint több szerződőnek is tetemes veszteségei keletkeztek a trendvadászattal.
Az AXA úgy hirdette a biztosítást, hogy nincs visszavásárlási táblázat, a 3. év letelte után a számlaérték 100%-át visszafizeti a biztosító a szerződés megszüntetés esetén. Igen, ez így igaz, viszont ne feledjük, az első három évben hűségbónusz címen a befizetés 50%-át elvonják, tehát három év után a számlán lévő pénz: befizetés - 50% - költségek + profit. Tehát 3 év után a 100% az AXA-nál jó esetben is csak 50%!
Az AXA-nál lehet díjmentesítést is kérni 3 év után, szuper. Csak ha díjmentesítést kérünk, ugrott a hűségbónuszunk is. A hűségbónusz valódi bónuszt a szerződés 16.-évétől jelent, már ha nem vesszük figyelembe a 15 éves kamatveszteséget ami a 2%-os fix kamat miatt ér bennünket.
Mindenki maga dönti el, mit gondol ezek után az AXA Biztosítóról és a szuper befektetési lehetőségeiről, de a döntéskor ne feledjük azt sem el, hogy a magánnyugdíjpénztári reálhozamoknál hogy jártak az AXA ügyfelei.
AXA Másként mint mások. Na hát ebben biztos lehetsz.
Na kijött az első (2012-es) értesítője az AXA-nak. Én is kértem a trendvadász opciót. Én is megcsináltam a magam táblázatát az éves "teljesítményükről", ami szánalmas. Már-már kimeríti a hűtlen kezelés fogalmát. Ha a sarki zöldségesre bíztam volna a pénzem, akkor valószínű jobban állnék. Valami különleges érzéke van a brókereiknek, hogy elcsípjék a lefelé menő trendeket.
Összesítve 9.4 % veszteséggel zárták az évet, ha csak összeszorzom a százalékokat, amikkel lezárták az átváltásokat. A rengeteg jutalékot, meg díjat, amit levontak az év alatt, azt ebbe nem is vettem bele. Az év alatt 5 féle papírba fektették a pénzem. Jellemző a munkájukra, hogy mindegyik sokkal jobban teljesített külön-külön, mint ahogy ők váltogatták őket. Hogy pontos számokat mondjak: Ha pénzpiaci alapban hagyták volna végig a pénzem, akkor egy év alatt 5.18% hozama lett volna. Globális fejlett piaci részvényben:9.02% hozam, Ázsiai részvényben: 10.22% hozam. Hazai kötvényben: 15% hozam. Még a legszarabb kincskereső árupiaci forint eszközalapban is, amelyik 7.51% veszteséget hozott össze jobb helyen lett volna a pénzem, mert több mint másfél százalékkal jobban állnék!
Sziasztok!
Én is az AXA Univerzum áldozatai között vagyok.
Szintén 2011 elején kötöttem a szerződést, volt eseti díj és ezzel trendvadász igénylés is. A jelenlegi állás siralmas!!!!! Az eddigi tapasztalatom alapján egy nagy lehúzás az egész. Gyakorlatilag még a költségeket sem termeli ki. ÉS A NAGY HŰSÉGBÓNUSZ RENDSZER, hát inkább no komment. A te pénzedből képzik a bónuszt, amivel magukhoz kötnek 20évre, vagyis gyakorlatilag azért fizeted végig, hogy visszakapd a saját pénzed. Akit ilyennel bombáznak, annak azt ajánlom, hogy menjen el egy olyan országba ahol még van kaszinó és ott próbáljon szerencsét, vagy utalja azt a pénzt jótékonysági célra, ne ezeknek az maffiozóknak.
Bárki kételkedik ebben a hozzászólásban, szívessen megmutatom, az évi számla értesítőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!