Hogyan lehet kilépni egy ügynök által menedzselt biztosítás-megtakarítás-nyugdíjcél kombóból?
Az U..qa-nál van ilyen befektetésem, amit pár éve egy biztosítási ügynökkel kezdtem. Azonban láthatóan többnyire szharrik a dologba, mióta megköttetett az "üzlet".
Tőle nem akarom megkérdezni, hogyan léphetek ki belőle, mert úgyis meggyőzne hogy maradjak.
Magával a céggel nincs gondom, csak az emberkével.
Hogyan kell/szokták az ilyet intézni?
Az ügynök semmit nem menedzsel, csak rádsózza a terméket, nem is ért a portfólió menedzseréhez max az értékesítéshez.
Aki az ilyen bef egységgel kombinált biztosítások bef alapjait kezeli, azzal az ügyfél nem is találkozik soha életében de jó eséllyel még az ügynök sem, aki a szerződéseket köti.
#4, az elejétől kezdve úgy voltunk hogy menedzselni fogja nekem.
Másfelől, nem akarok kilépni az egészből, csak az ürgét szeretném leépíteni.
"Az ügynök semmit nem menedzsel, csak rádsózza a terméket, nem is ért a portfólió menedzseréhez max az értékesítéshez."
mint ex ügynök, de, viszont a menedzselés az annyiban kimerül hogy kérésre átteteti más alapokba a pénzt, ha földbe állt a jelenlegi portfólió és van jobb mix.
#5: "az elejétől kezdve úgy voltunk hogy menedzselni fogja nekem."
Van erről írásos szerződésed az ügynökkel? Ha nincs, akkor nem kell "leépíteni az ürgét", mert semmi dolgotok egymással. Ha van írásos szerződés vele, akkor abba bizonyára beleírtátok, hogy hogyan és milyen feltételekkel lehet felmondani. (4-es válaszoló voltam)
"Van erről írásos szerződésed az ügynökkel?"
A szerződések "gyárilag" eleve úgy vannak írva ügyesen, csak 99% nem olvassa, hogy az ügyfél a felelős az alapok felosztásában lényegében, nem a cég, legkevésbé az ügynök, akinek sem feladata, sem kötelessége (és általában nem is ért hozzá). Ha olyan alapban van, ami 10 évig termelt -5% hozamot teszem azt, vagy reálértéken még nagyobb loss-os az infláció miatt, akkor mindenki mossa kezét, mondván miért nem figyelted a saját szerződésed alapjait.
#8: Köszi, de én a kérdezőtől kérdeztem, hogy neki van-e külön írásos szerződése az ügynökkel. Erre még nem kaptam választ.
Nekem is van Uniqa nyugdíjbiztosításom, nem kell elmagyaráznod, hogy a biztosítási szerződés szerint hogyan működik a befektetés menedzselése. Itt most az volt a kérdés, hogy a kérdező egy külön szerződésben megállapodott-e az ügynökkel? (4, 7 voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!