Allianz Életprogram megéri?
Én eleve szkeptikus vagyok az ilyen nyomulós ügynökökkel szemben.
az ügynök mindig azt ajánlja, ami _neki_ a legkecsegtetőbb.
Nem vagyok otthon életbiztosítás témában, de ha kötnék, tuti, hogy magam járnék utána, ill. olvasnék összehasonlító weboldalakat, stb. stb.
folytatom... Egyből a kiszámolót akartam ajánlani, de csak egy elég régi posztot találtam róla ott:
Nem tudom, azóta változott-e, ill. van-e más jobb.
Az Allianznak a legkevésbé lehúzód a költségszerkezete. Szinte minden más biztosító évekig súlyos százalékokat von le, ezek legalább "csak" az első évben és a nem bónusznál nem is brutálist.
"Ha magadnak gyűjtöd, jobban jársz. Ilyen biztosít kb csak 20-25 évre érdemes kötni, nagyon drága."
Köszi, van nekem ilyen nem is egy, 2. évben már pluszban volt a befizetésekhez képest, a 15-20% hozamú részvényalapok miatt. Nem 2% kamatú alapot kell választani. Elveszni se fog, mert egyrészt csak akkor veszt vele az ember ha rossz árfolyamon veszi ki, másrészt vannak biztosítékok. Saját tapasztalat. Van olyan alap, amely árfolyama megduplázódott 2 év alatt.
Az egy dolog, hogy mennyi van benne. Az meg egy másik, hogy mennyit adna vissza a biztosító, ha épp szükséged lenne rá. Sok-sok százalékkal kevesebbet.
De látom, hiába mondom, mert te elhitted az ügynök kamudumáját.
"Az egy dolog, hogy mennyi van benne. Az meg egy másik, hogy mennyit adna vissza a biztosító, ha épp szükséged lenne rá. Sok-sok százalékkal kevesebbet."
az egységszámlát nézem, ami az aktuális visszavásárlási érték is. Szóval ez nem talált. Ja és ezt csinálom, szóval én vagyok az ügynök, de jól átvertem magam.
"Ismerősöm befizetett eddig 540 ezret, most van 3. éve, hogy benne van az életprogramban, és jelenleg 360 ezret tudna kivenni."
Vagy Bónuszt kötött, ami 79%-t von el első évben, amit visszaad lépcsőkben, vagy raktak bele neki életbiztosítást vagy hasonlót aminek autómatikus költsége van havonta értelemszerűen. Nézzen rá a kötvényére. Mivel nincs olyan alapja, ahol ekkora minusz lenne, csak a fenti kettő lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!