Egy panellakásra kell biztosítást kötni?
ALAP, hogy mindenre kell kötni! Nekem van a kocsira, motorra, lakásra, sőt, még a drágább ingóságokra is külön - külön.
És ahogy a 2. írta, ÉN úgy tudom, hogy a bankok követelik, vagy már eleve beleteszik a sajátjukat. Erre kérdezz rá!
Mondjuk miért nem ér meg évi X összeget ez neked???
A ház biztosítása csak a közös tulajdonra van ill az abból eredő károkra.
Pl a társasház biztosítója fizet, ha a közös vízcső elreped és elázik a fürdőd, de ha a fürdőkádad lefolyója eláztatja az alattad lakót, akkor fizethetsz zsebből
"#5 nem így van. Sokféle ház van, sokféle biztosítással."
Pontosítanék: Nem feltétlenül így van. A társasház lakóközössége dönti el, hogy egyáltalán köt biztosítást az épületre, vagy sem, ha igen, akkor milyen jellegűt. Általában a társasházak nem rendelkeznek akkora pénztömeggel, hogy a közös tulajdonon kívül bármi másra is kiterjedjen a társasház biztosítása.
Nálunk is pár éve van csak a társasháznak biztosítása az épületre, előtte nem volt, és kizárólag a "közös" tulajdonra, mivel a vezetékek elavultak, és a következő 10 évben várható a robbanás csőtörés, egyéb káresemények miatt.
Külön van biztosítása (egyezsége) a távhőszolgáltatóval, hogy bizonyos havi díj fejében rögtön ugranak (radiátor lyukadás) és nem kell a lakónak ezért külön fizetnie. Eddig ez sem volt...
8as, 2 panellakásban vagyok tulajdonos, az egyiket teljes körűen biztosították (újjáépítési értékig), a biztosítást a közös költségből rendezik. Ami amúgy kevesebb mint a másik lakásé. A masik lakást egy bizonyos összeghatárig biztosították, amire rá kell fizetni, hogy elérje a lakás aktuális értékét. Ebben a lakásban, mikor eláztatott a szomszéd, a tarsasház biztosításának a terhére lettem kártalanítva.
Szoval egyik lakás sem csak a közös tulajdonra van biztosítva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!