48 éves vagyok.Szeretnék életbiztosítást kötni.Nincs semmilyen betegségem jelenleg.Eddig csak olyat találtam hogy 15-20 évig lehet megkötni és ha túlélem az időt visszakapom az addig fizetett összeg 20%-át.?
Ezt nyilván nem fogom megkötni segítsetek mert teljesen elvesztem a témában
Olyan biztosítást szeretnék kötni ami életem végéig fizetek és ha meghalok bármiben is a fiam kapna egy korrekt összeget
Van ilyen biztosítás?
"Havi mondjuk 15 ezret szánnék rá"
Ez manapság sajnos egy sima kockázati biztosítás havidíja. Amit fizetsz minden hónapban, de nincs mögötte megtakarítási rész, csak akkor fizet, ha meghalsz. Én is 48 vagyok és kértem már egy hasonló kalkulációt.
Két dolgot tehetsz, egyik, hogy kötsz egy ilyen kockázati biztosítást, másik, hogy önkéntes nyugdíjpénztári számládra fizetsz be egy hasonló, de inkább ennél legalább 2x-3x nagyobb összeget havonta megtakarításként. Ahhoz 10 évig nem nyúlhatsz, de utána kiveheted, illetve örökölhető is utánad.
Egy életbiztosítás alapvetően arra van, hogy ha meghalsz, akkor az örökösök kapjanak pénzt. Végtelen ideig ez természetesen nem működik, mindig van egy felső korhatár. Egy biztosító sem fizetne pénzt, ha egy 90 éves ember meghal. De akkor már jellemzően nincsenek az embernek eltartandó gyerekei. A kritikus életkorra lehet tisztán kockázati biztosítást kötni, jó kondiciókkal is (persze nagy különbség van az ajánlatok között, nagyon oda kell figyelni, hogy melyiket kösd).
Vannak vegyes életbiztosítások is, éppen arra építve, hogy sok ember gondolkodik úgy, hogy ha nem hal meg, akkor ne tűnjön kidobottnak a befizetett pénz. De ekkor a befizetett pénznek egy része megy a kockázati alapba, a többi befektetésre kerül. De ezek mindig lényegesen rosszabbak, mintha külön kezeled a biztosítást, és a befektetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!