A társasháznak van saját biztosítása és egy banknál is van lakásbiztosításom. Eláztatott a fölöttem lakó, ilyenkor mindkettő fizet?
Persze meg még az is amelyikkel nem állsz szerződésben 😂
A gyakorlatban úgy működik, hogy van a kárbejelentő telefonszám amit ha felhívsz akkor kb fél évre blokkolják a telószámodat. Utána elkezd az ügynökparazita újabb kihagyhatatlan biztosítási ajánlatokkal hívogatni. Ha bármilyen kifizetést, kártérítési igényt szoba hozol rádrakja.
1-es jól tudja.
Hiába van 5 helyen biztosításod (a te bajod), csak az egyiken veheted igénybe a kárenyhítést/kártérítést.
Nem biztos, hogy a gyakorlatban kiderülne, hogy ha ezzel szembe mész, de ha mégis, akkor bajban vagy. Olyan pert akaszt a biztosító a nyakadba, hogy csak na. Ebben biztos lehetsz. Főleg ha nagy összegről beszélünk, nem fillérekről.
Nálunk is van a társasháznak biztosítása és nekem külön is. Megkérdeztem mindkét biztosítót, hogy a káromra mennyit fizetne. Amelyik többet ajánlott, annál igényeltem meg.
3 biztosítás alaptezise, hogy kárt tériti meg, nem pedig hasznot hajt neked.
Ha egy kárt 5x teritenenek meg akkor te gazdagodnal, nem a károd terulne.
a társaházi biztosítások általában a lakásokban keletkező károkat is térítik, de csak ami az ingatlant illeti. Az ingóságra mindenképpen szükséges külön biztosítás.
De azoknál a biztosításoknál, amik anyagi kárt térítenek, nem lehet egy kárt többszörösen bejelenteni, és ebből nyereséget realizálni. Más a helyzet pl. az élet- és balesetbiztosításoknál. Ebből rendelkezhetsz többel, és mindegyiktől megkapod a térítést ugyan annak a káreseménynek a kapcsán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!