Saját nyugdíjcélú megtakarítás vagy duplán fizetni a nyugdíjba?
Figyelt kérdés
Melyik éri meg jobban?
A nyugdíj kvázi életjáradék alapú.
A saját megtakarítás pedig hozam alapján termel jövedelmet.
Ha fizetek az állami nyugdíjpénztárba, elmehetek 40-45évesen állami nyugdíjba? Vagy inkább válasszam a saját tőkém termelt hozamát az a biztos?
Olyan véleményét kérném, aki valamelyiket már véghez vitte.
2022. febr. 12. 20:41
A kérdező szavazást indított:
Állami nyugdíjban megvenni az éveim
Nyugdíjcélú megtakarítás termelt hozama
14 szavazat
1/6 anonim válasza:
Nem tudok ilyen opciórol, de akkor is az öngondoskodás inkább.
2/6 anonim válasza:
Állami nyugdíjba csak 65 évesen, illetve ha nő vagy, 40 év szolgálati idő után mehetsz. Ha 40 alatti vagy, lókukit se fogsz majd állami nyugdíjként kapni, tehát marad az öngondoskodás.
3/6 A kérdező kommentje:
Nekem család mondta, hogy meg lehet venni kilóra a nyugdíjas éveim. Nem akartam elhinni. Vagy legalábbis feltételeztem nem lenne megérős a történet, kevés lenne a nyugdíjjáradék. Dolgozni kéne mellette.
2022. febr. 12. 20:54
4/6 anonim válasza:
Szerintem nincs ilyen állami nyugdíjra
5/6 anonim válasza:
Valamikor volt ilyen, hogy ki lehetett előre fizetni, de már régóta nincs.
6/6 okoskatörp válasza:
Saját megtakarítás mindig előnyösebb mint az állami rendszer. Azon meg érdemes elgondolkodni hogy évi pár tízezer forintért érdemes-e igénybe venni az adókedvezményt, annak megkötöttségeivel együtt. (pl. nem lehet felmondani, szüneteltetni, csak veszteséggel, 65 éves kor alatt nem férsz hozzá, stb.) Én a jogilag nem nyugdíjcélú megtakarítást választanám, nyugdíjcélra is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!