Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Valóban igényelhetek pénzt a...

Valóban igényelhetek pénzt a biztosítótól?

Figyelt kérdés

Kislányom karja eltört. Igazából eszembe sem volt, hogy erre biztosítási pénzt kapnánk, de egy ismerős mondta, hogy minden gyerekre van állami balesetbiztosítás, ami fizet törésre. Ez valóban így van? Be adhatjuk az igényt? Elég hozzá az orvosi lelet vagy bonyolultabb (pár ezer forintért nem futnék hosszú köröket)?

Illetve van caládilag is biztosításunk, amit még meg kell néznem, hogy fizet-e ilyen esetben. Ha igen, akkor mindkét helyre be lehet adni vagy csak az egyikre?

2023. márc. 10. 13:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A lakásbiztosítást is érdemes átolvasni, talán abban is van erre valami.
2023. márc. 10. 13:53
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Mindent megnézünk. Ezidáig csak fizettük és szerencsére sosem kellett. Nem is gondoltam, hogy ilyen viszonylag kis problémára is fizettessünk. Mindig a nagy tragédiák jutnak eszembe a biztosításról.
2023. márc. 10. 14:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha a lakásbiztosításban van balesetbiztosítás (általában bele szokták venni), akkor az is fizet 10-15 ezer foritot.
2023. márc. 10. 15:14
 4/13 anonim ***** válasza:

De lehet, hogy csak akkor, ha a lakásban történik, pl. elcsúszás miatt. - Szerintem, de lehet, hogy rosszul tudom.

Na meg nem tudom, hogy a lakásbiztosítás összege mennyire emelkedik meg kárigény miatt, szóval mennyire éri meg valójában.

2023. márc. 10. 15:26
 5/13 NTBS ***** válasza:
Ha benne van, akkor igen.
2023. márc. 10. 16:34
 6/13 krwkco ***** válasza:
2023. márc. 10. 16:47
 7/13 krwkco ***** válasza:

És az aktuális:

[link]

2023. márc. 10. 16:50
 8/13 A kérdező kommentje:

Hát a mi biztosításunk egy kalap szar. Az nem fizet törésre. Havi 8000 Ft-ért kb csak arra fizet ha meghalunk vagy teljesen lerokkanunk.

Marad az állami.

2023. márc. 11. 10:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Esetleg keress másik kedvezőbb biztosítást. Ja és ha társasház van, akkor nézd át, hogy annak a biztosítása fizet-e.
2023. márc. 11. 13:12
 10/13 anonim ***** válasza:

#8 Ne haragudj, de akkor azt a biztosítást a következő évfordulón sürgősen dolgozzátok át vagy kössétek át máshova! Havi 8000 forint az iszonyatosan drága! Melyik biztosító?

Nekem is egy viszonylag drága biztosításom volt (mondjuk ennyire nem drága) az Aegonnál, átkötöttem a Köbéhez, magasabb biztosítási összeggel és több kockázati elemmel és így fizetek 19 ezret egy negyedévre. Ez csonttörésre 30 ezret fizet.

2023. márc. 11. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!