Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Orvosi ellátás munkanélkülikén...

Orvosi ellátás munkanélküliként hogyan?

Figyelt kérdés
Munkanélküli vagyok, hónapokkal ezelőtt kaptam időpontot holnapra a belgyógyászhoz. Nem akarom lemondani, de nem tudom hogy így el e mehetek.? Úgy hallotam így is elmehetek, de utólag küldik a csekket ki. Ez tényleg így van, vagy egyáltalán nem mehetek így el? Valaki esetleg nem tudja?

2023. jan. 23. 20:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

Nem lesz. Ne beszéljetek butaságokat neki.

Nav tol kérj csekket tb fizetéshez. 9ezer párszaz forint, tízezer körül van havonta a tb.

Menj el az orvoshoz. Ott szólni fognak hogy "piros" a taj számod, azaz nem él a tb jogviszony.

Mondd meg hogy már folyamatban, kértél csekket, mert nemrég szűnt meg pár napja a biztositasi jogviszonyod.

El fognak látni és nem küldenek számlat.

2023. jan. 23. 22:36
 12/15 anonim ***** válasza:
83%
11. Csak 6 havi tb tartozás után lesz piros a tajszáma!
2023. jan. 24. 00:21
 13/15 anonim ***** válasza:
70%

A TAJ-szám 6 havi járulékösszegnek megfelelő elmaradás után lesz piros, akkortól válik fizetőssé az orvosi ellátás. Ez jelenleg 57.600 forinttól induló történet.

Neked még közel sem lehet ennyi elmaradásod, tehát nyugodtan menjél orvoshoz. Ha valaha piros lesz a TAJ-számod, akkor is kötelesek ellátni, csak utólag a NEAK kiszámlázza az ellátás költségét.

A NAV fog írásban értesíteni, hogy mikortól kell és mennyi járulékot fizetned magad után. Addig "nyugi" van.

Még arról is küld értesítést, ha közel kerülsz a fenti összeghez és rezeg a léc, hogy piros TAJ-számos leszel.

Ha piros lesz a TAJ-számod, akkor az orvosi ellátás fizetős lesz, ha befizeted utána a tartozást ha nem.

Akkor ingyenes az ellátás, ha egyáltalán nem volt ennyi tartozásod, vagy ha volt, akkor azt maradéktalanul megfizetted mielőtt orvoshoz mentél volna.

2023. jan. 24. 04:34
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

2019. évi CXXII. törvény 6. § (1)/c pont szerint pedig biztosítotti jogviszonya van az álláskeresőknek.

2023. jan. 24. 06:52
 15/15 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, miért nem kérted az álláskeresőit, az jár neked, te fizetted be
2023. jan. 24. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!