Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Hogyan szüntessem meg a...

Hogyan szüntessem meg a szerződést az Aegonnal?

Figyelt kérdés
Most vettem észre, hogy a negyedéves fizetés helyett, igazából kettő havonta fizetem az autó biztosítását, ami amúgy 94 000 Ft/ negyedév. Aegonnál vagyok. Hogyan tudom megszüntetni a szerződésemet? Nagyon elegem van belőlük. 2 éve még csak 35 000 kellett fizetnem, most meg rengeteg pénzt elkérnek.
2022. okt. 9. 08:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Biztosan kiolvasható a szerződésből, vagy az ászf-ből, hogy mi ennek a menete náluk.

A biztosítások esetében már a díj megfizetésének elmaradása is a biztosítási kötvény érvénytelenségét eredményezi.

2022. okt. 9. 09:04
 2/11 anonim ***** válasza:
Milyen biztosítás? KGFB? Azt csak evfordulón tudod felmondani.
2022. okt. 9. 09:15
 3/11 A kérdező kommentje:
KGFB-ről van szó, akkor azt sajnos csak évfordulókor tudom vissza mondani?
2022. okt. 9. 10:00
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen. De ez le is van írva a szerződesben.
2022. okt. 9. 10:11
 5/11 anonim ***** válasza:
Amúgy okoztál balesetet? Azert nőtt ennyire a díj? Hanyas bónuszod van?
2022. okt. 9. 10:12
 6/11 anonim ***** válasza:

✎ 3/ A kérdező kommentje: [KGFB-ről van szó, akkor azt sajnos csak évfordulókor tudom vissza mondani?] 2022. okt. 9. 10:00

Nem az évfordulókor, hanem előtte. Viszont, az évforduló időpontjára.

„7. § (1) A biztosítási szerződést a biztosítási időszak utolsó napjára (biztosítási évfordulóra), azt legalább 30 nappal megelőzően

a) a biztosító írásban,

b) a szerződő üzemben tartó írásban vagy - a felek megállapodása alapján - elektronikus úton indokolás nélkül felmondhatja.

(1a) A felmondás akkor hatályosul, ha az a másik félhez határidőben megérkezik.

(2) A biztosítási időszakon belül - az e törvényben meghatározott eseteken túl - a szerződés csak a felek közös megegyezésével szüntethető meg.”

↑ 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról hatályos szövegéből.

A (2) bekezdés lehetőségével próbálkozhatsz, de még ezreléknyi esélyt sem adok arra, hogy beleegyeznek.

2022. okt. 10. 17:11
 7/11 A kérdező kommentje:
Amúgy nem okoztam balesetet A00-ás vagyok, viszont egyszer belém jöttek, lehet hogy azért emelték meg ennyire?
2022. okt. 10. 18:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha nem te voltál a hibás, akkor nem változik a bonus-malus besorolás!
2022. okt. 10. 18:29
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem te okoztál kárt, amiatt biztosan nem emelkedik a biztosításod.

A biztosítók folyamatosan emelik az alapdíjakat, mivel az egyre drágább járművek alkatrészei is egyre drágulnak, és egyre drágulnak a javítási árak is.

Egy szerződő üzembentartó díja nagyon sok tényezőtől függ. A biztosítók folyamatos kockázatelemzéseket végeznek; ennek alapján pl. megszüntetnek kedvezményeket, mert megváltozott körülmények miatt nem tartják célravezetőnek.

Nekem eddig 2-5 évig volt jó egy biztosító, aztán - úgy, hogy soha életemben semmilyen ügyem nem volt velük a szerződéskötésen és a díjfizetésen kívül - egyszer csak egy jól megemelt díjat ajánlottak; volt, hogy 62%-al növeltet. Ezzel adták tudtomra, hogy valamilyen adatom alapján nem vagyok számukra kívánatos ügyfél. Mentem máshova, ahol - díj alapján - szívesen fogadtak. Sok év kihagyás után, folyamatosan negyedik éve egy olyan biztosítónál vagyok, amelyiknél már előzőleg kétszer is voltam; kétszer tanácsoltak el durván emelt díjajánlattal. Most megint várom, hogy kitelik náluk az időm.

Tapasztalatlanság miatt rosszul tudja a biztosítási díjak alakulását aki azt hiszi, hogy mert jó fiú, nem csinál bajt, akkor csökken, de rossz esetben is marad a díja adott biztosítónál.

Ha nagyon eleged van adott biztosítóból, akkor foglalkozni kellett volna a díjértesítővel, amit legkésőbb az évforduló előtt 50 nappal kell küldenie a biztosítónak. Abban közlik a következő biztosítási évre ajánlott díjat, fizetési gyakoriságot, fizetési módot stb. (A rendesebbek tételesen felsorolják, hogy miből tevődik össze a díj, milyen kedvezményeket számítottak be, és ajánlják, hogy a honlapukon nézd meg, nincs-e olyan kedvezmény a kínálatukban, amit még igénybe tudsz venni.)

2022. okt. 14. 14:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó. Az a baj, hogy pont évfordulókor szültem így elkerülte a figyelmemet az a levél. (Online postaláda). Hát nincs mit tenni, megvárom a következő májust és akkor fogom felmondani a szerződést.
2022. okt. 14. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!