Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Megéri a jelen helyzetben 10+...

Megéri a jelen helyzetben 10+ évre életbiztosítást kötni?

Figyelt kérdés
A Generali kabala nevezetű életbiztosítására gondolok, havi díjas, 10 év után hozza a kamatot igazán. Nyílván nem tudhatjuk hogy alakul a világ sorsa, ennek tudatában és általános vélemény alapján a biztosításról, szerinted megéri megkötni?

2022. szept. 7. 17:06
1 2
 11/16 anonim válasza:
55%

Minden biztosítás átverés, ez meg főleg. ( Volt ilyenem régen, csak united linked volt a neve, buktam is vele nem keveset)

Csak nekik éri meg, ezekből futja luxus utazásra, ügynöki jutalékra. Amikor 10 év múlva várnád a jól beígért kamatot, majd közlik, hogy sajnos rosszul alakult a tőzsde ( nálam erre fogtak a veszteséget, úgy hogy azt sem tudtam, hogy a befizetéseket oda tették....vagy csak ráfogták...viszont ők jól elvoltak a befizetésekből amíg nem kérted volna vissza.. .) és hát sajnos veszteséges lett a befektetés.

Igazuk van az előttem íróknak, olyan eszközökbe gyűjtögess, amit te tudsz kezelni, adni-venni, és nem rábízni a pénzed ezekre a nyereség orientált, de egyébként gátlástalan rablókra.

2022. szept. 11. 14:56
 12/16 anonim válasza:
60%

Nos az én véleményem más.

Szerintem igen is szabad befektetni befektetési egységekhez kötött életbiztosításba. Olyannak aki képes venni a fáradtságot és megérteni a működését. A befeketési alapokat lehet változtatni. Tehát ha egy év után nem tetszik a hozam akkor bele lehet tenni másik alapba. De ez nyílván idő és munka:D Sokan pedig feltett lábbal szeretnének milliós hozamokat elérni. Természetesen aki nem ,,pénzguru" annak igen csak jól jön egy pénzügyi tanácsadó aki ebben segít. De mondom... ehhez megint mi szükséges? Időt és energiát belefeketeni. Szóval lehet itt szapulni a biztosítókat de sokszor(!) csak a hozzáértés hiánya a probléma.

UI: Nem vagyok biztosítós, de nekem is van megtakarítással egybe kötött életbiztosításom a Generalinal. Évről évre, évfordulókor leülök és megnézem őket.

Az én csalámban pedig sajnos halál eset miatt fizetett már a biztosító. Szóval ezúton is hálás vagyok a szüleimnek amiért vették a fáradtságot és kötöttek biztosítást mert a ház hitele így kifizetődött:)

2022. okt. 26. 19:17
 13/16 Pécsi bácsi ***** válasza:

A megfelelő célhoz kell a megfelelő eszközt megválasztani. Rövid-/középtávú célok esetében szóba jöhetnek az állampapírok, vagy egy megfelelő befektetési arany megtakarítás is. Az előbb csupán követi az inflációt, az utóbbi kompenzálni is tudja.

A biztosításoknak is megvan a kockázatcsökkentő szerepe. Ha van kiről gondoskodni váratlan élethelyzet/tragédia esetén, mindenképpen ajánlott. Szokták mondani, hogy árva és özvegy még nem panaszkodott az életbiztosításra...

Ebben az életkorban már célszerű elindítani az adóvisszaigénylésre is jogosító nyugdíjbiztosítást is.

2023. jan. 4. 15:18
 14/16 Barbell Deadlift ***** válasza:

12

"Olyannak aki képes venni a fáradtságot és megérteni a működését"

Aki megérti a működését, az nem köt unit-linked biztosítást.

"Tehát ha egy év után nem tetszik a hozam akkor bele lehet tenni másik alapba. "

Aha, és ha más alapba teszed a pénzt, akkor a brutális 3-6%-os költség hirtelen elolvad?

Nincs az az alap, ami kompenzálná a horror költségeket, arról nem beszélve, hogy minél többet hoz egy részvény, annál kockázatosabb, és a biztosító is többet számol fel érte.

"Sokan pedig feltett lábbal szeretnének milliós hozamokat elérni."

Sokan csak örülnének, ha a befektetett pénzük névértékét visszakapnák. De ezt sok ember nem mondhatja el magáról, aki unit-linked biztosítást kötött.

"Szóval lehet itt szapulni a biztosítókat de sokszor(!) csak a hozzáértés hiánya a probléma."

Mármint a biztosítási ügynök hozzáértésének a hiánya, hiszen ha valaki pénzügyi tanácsadónak adja ki magát, legalább a TKM jelentésével tisztában kéne lennie.

2023. júl. 18. 18:30
 15/16 anonim válasza:

14.

Van ilyen megtakarításod és tapasztalatból írod ezeket?

Gondolom a vàlasz nem.

Én viszont tapasztalatból írtam. A családban vettek már ki pènzt megtakarításból, és igen behozta a számla költsègeit (is).

Semmi gond ha ez a vèleményed, én senkit nem szeretnék ràbeszélni semmire. Mindössze a tapasztalatomat írtam le és nem a véleményemet. Ami fontos különbség:)

Abban teljesen egyetértek veled, hogy sok tanácsadó nem képzett, de ez legyen a biztosítók problémája..

2023. júl. 25. 17:59
 16/16 Barbell Deadlift ***** válasza:

15.

Nem, miért lenne ilyen biztosításom? Miért fizessek valakinek 3%-ot azért, mert megveszi azt az állampapírt, aminél én jobb kötvény tudok venni, 0%-os költség mellett?

Nem az a kérdés, hogy behozza-e a számla költségét, hiszen jó esetben azért behozza (rossz esetben így járt a kedves ügyfél). De kiszámoltad már, hogy mondjuk 15 év alatt mennyit bukott a rokonod a magas költségek miatt?

Ha nem, akkor ülj le, mielőtt meglátod az eredményt...

Nem azt mondom, hogy minden unit linked biztosítás rossz, mert biztos létezik 1-2 termék, ami elfogadható. De a nagy részük sajnos bukó.

2023. júl. 26. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!