K & H kockázati életbiztosítás megszüntetése? Fizet vissza?
1 millió ft hitelt vettünk fel, 3 évre, de emellé kellett kötni 10 évre kockázati életbiztosítást, amit 2590ft-jával kell fizetni.
Amint a hitelt visszaadtuk, nem szeretnénk a biztosítást sem tovább fenttartani.
Ha megszüntetjük, visszaadják az eddig befizetett pénzt? Illetve ha kivárnánk a 10 évet, akkor mi lenne?
Emellet a "kedves" ügyintéző rendszeres befektetést is indított, ami havi 5000ft-ot áttesz másik számlára. Én ezt leállítottam 10 ezer ft utan, mikor folyamatosan csak 8300 ft körüli összegeket mutatott. Ettől is meg lehetne szabadulni valahogy?
A biztosítási díjat természetesen nem fizetik vissza. Menj be a bankba és kérd a szerződésed felbontását. Ha fix idejű szerződés, akkor kérdezd meg ennek a feltételeit persze, mert lehet nagyobbat buksz rajta, mintha inkább fizetnéd tovább.
A fix megtakarítással tégy ugyanígy.
A kockázati életbiztosítás nem feltétlenül rossz, 2.590 Ft-os havidíjjal még kedvezőnek is mondható. Én megtartanám.
A rendszeres befektetéssel már más a helyzet, az ilyen banki termékeket kerülni kell. Nagyon magas díjakkal működnek, ezért is lett a 10.000 Ft-odból csak 8.300 Ft. Ezt szerintem netbankon is le lehet állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!