30 éves, egy gyermekes anyuka szeretne valami biztosítást, életbiztosítást, hasonlót? Mit ajánlanátok?
Én vettem egy könyvet ami segít eligazodni a pénzügyekben: [link]
A biztosítás fontos, így kérd ki egy pénzügyi tanács adó véleményét.
A pénzügyi tanácsadó 3 típusa:
-teljesen függetlenek : neked kell fizetni őket, nem konkrét terméket ajánlanak
-ügynökök, brókerek: nem a legjobbak azt akarják ajánlani amiért a legtöbb jutalékot kapják
-függetlenek: sok pénzintézet termékét árulják és kapnak utánuk jutalékot, nagy az esélye annak hogy ők jobbat mutatnak több bank ajánlatából, mint aki csak 1 nek dolgozik.
Hát ez nem a legjobb segítség, de szerintem jobb mintha elmondanám nekem milyen van, neked másra van szükséged.
-és vannak a függetlenek
Akár biztosítótársasághoz, akár független pénzügyi tanácsadóhoz fordulsz, felhívnám a figyelmedet pár lényeges dologra.
Olyan biztosítási terméket válassz, amiben valóban benne vannak azok a szolgáltatások, amit szeretnél.
Nincs olyan, amelyik magas hozamokat is hoz és még magas biztosítási szolgáltatásokat is tartalmaz. A kettő együtt nem működik.
Ha neked elsődleges célod a biztonság, annak bizony ára van. A befizetett díjak egy része elmegy ezekre a szolgáltatásokra és csak a maradék kerül egy külön számlára, ahol szaporodik, de soha nem olyan intenzíven, mint pl. esetleg egy befektetés.
Nem mindegy, mi az elsődleges célod. Ha azt szeretnéd, hogy a lehető legtöbb pénzed gyűljön össze egy számlán x idő múlva, akkor arra számíthatsz, hogy kevés biztosítási szolgáltatást fog tartalmazni a szerződésed.
Ha az a célod, hogy komolyabban biztosítva legyél x éven keresztül, akkor ne számíts a futamidő végén sok pénzre. Erre többféle konstrukciót dolgoztak ki a biztosító társaságok, mindenki a saját igényei szerint válogathat belőle.
Ha bővebbet szeretnél erről tudni, írj privátban, szívesen segítek.
Egy életbiztosítás, befektetés, vagy bármilyen jellegű megtakarítás előtt ún. pénzügyi tervezést javasolnék. Ennek az a lényege, hogy a pénzügyi tervező leül veled szemben, és átnézitek az összes lehetőséget: pontosan mit szeretnél lefedni? Mi az az összeg, amit biztosan rá tudsz áldozni,a mostani anyagi helyzetedből kiindulva hogyan alakulhat a jövőd, mik lehetnek a váratlan dolgok, azoknak milyen anyagi vonzata van. Kivesézitek az összes lehetőséget, a dolgok árnyoldalát is pontosan átrágjátok. Ehhez most már létezik egy számítógépes program, ami alapján a pénzügyi tervező bepötyögi a rád vonatkozó dolgokat, és a program kidobja az összes megtakarítási, biztosítási lehetőséget, az előnyeivel és a hátrányaival együtt. Így könnyű összehasonlítanod, hogy mi az ami tényleg jó rövid és hosszútávon is. Fontos, hogy mielőtt bármit aláírsz, olvasd át figyelmesen!!
Ha komolyan szeretnél egy olyan biztosítást, amiről mindent tudsz, és minden eshetőségről fel vagy világosítva, akkor szívesen állok a rendelkezésedre.Ugyanis többek között pénzügyi tanácsadóként dolgozom:)
Ha érdekel a dolog, írj privátban, és ott többet is tudok mondani!
Legyen szép napod!
Szia!
Én is 30éves nö vagyok egy 3 éves gyerekkel ,most kezdetm el dolgozni a generali biztositónál,és nagyon jó biztik vannnak,megtakaritások a gyereknek is!!!De van olyan is ami családra való megtakaritás,vbefektetés....ha gondolod irj nekem emailt szivesen felhivlak,és segitek neked:)
nickybaby333@freemail.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!