Csőtörés volt nálunk és valamelyik nap eljött a vízvezetékszerelő is megcsinálta. Csak később jutott eszünkbe, hogy lehet, hogy erre van biztosításunk. Bővebben lent. Mi a teendő? Számla téma.
Szóval egy olyan helyen lakunk, ahol elég nehéz vízvezetékszerelőt találni. Amikor végre találtunk egyet és végre el tudott jönni, eszünkbe sem jutott a biztosítás.
Nem kaptunk számlát, de mondom erre oda se figyeltünk, csak pár nappal később jutott eszünkbe.
Tehát ha a ház van biztosítva erre is, akkor kellene, hogy legyen számla a kezünkben vagy az lényegtelen a biztosítónak?
Ez biztosítója válogatja.
Régen mi a Postánál voltunk, ott kijött az ember, körülnézett, és mondott egy árat, amit 2 nap múlva utaltak, aztán a férjem megcsinálta, vagy hívtunk szakit, vagy amit akartunk. Sőt olyan is volt, hogy a férjem már megcsinálta, és utólag szóltunk, arra is így utaltak pénzt.
Aztán váltottunk, mert drága volt, a mostani biztosító meg azt mondta az üvegkárra, hogy csináltassam meg, és küldjem be a számlát. Én meg is mondtam a nőnek, hogy sehol az életben nem találok embert, aki kijön házhoz, egy 20.000 ft-os munkáért! Erre adott pár telefonszámot, akik fel sem veszik a telefont. Komolyan gondolkodom, hogy visszamegyek a Postához.
Szóval hívd fel a biztosítót, és kérdezd meg, hogy nekik mi az elvárásuk. Amúgy meg kérhetsz utólag is számlát, ha rendes a szaki.
Nincs még helyreállítva, mivel a vízvezeték szerelő azt mondta, hogy annyira vizes lett a fal egy részen, hogy 2 hónap lesz, mire kiszárad és szerinte majd azután érdemes festeni.
Ha eljönne valaki a biztosítótól, akkor láthatná is, hogy mi a helyzet, de amúgy fényképek is készültek.
Így akkor mi a helyzet?
(Mondjuk én remélem, hogy nem 2 hónap lesz, mire kiszárad a fal.)
Szia. Teljesen jól csináltátok. Biztosítónál dolgozom. Van egy kárenyhítési kötelezettségetek és ennek tettetek eleget.
Most már csak be kell jelenteni. A számlát meg tényleg valaki kéri és valaki nem.
Köszönöm szépen.
Időközben kiderült, hogy valószínűleg a felette levő cső is el van törve, mert egyre vizesebb a fal, úgyhogy... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!