Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Union etalon megtakarításos...

Union etalon megtakarításos életbiztosítása volt-e valakinek, és 10 év eltelte után mennyit kaptak vissza a befizetett összegből? Nekem 11 év után a 65%-át akarják csak kifizetni.

Figyelt kérdés

2022. ápr. 6. 00:00
1 2 3
 11/26 Atosz7 ***** válasza:
100%

Én a Generalinál dolgozom. Kötöttem már hasonló terméket nem egyet.

Ezek a szerződések olyan 7-8. évnél érik el a befizetett összeget. és utána termelnek pluszt kb. Viszont amiket leírtál, hogy hogy bántak veled és miket mondtak, meg hogy nem érdekük tájékoztatni az ügyfelet mindenről azt inkább hagyjuk...

Na pont az ilyen emberek miatt ítélik meg a biztosítókat rosszul. Én is ezt csinálom(mármint ezt a munkát) de én az embereket próbálom képviselni. Meg ezért nem mindegy,hogy kivel és melyik céghez viszed a pénzed.

Még egy dolog én most nem ajánlom,hogy kivedd inkább pont most kell beszállni még többel.

Vagy csinálj egy átváltást és a meglévő(bentlévő) tőkéhez ne nyúlj, csak ami mostantól megy be azok már másik eszközalapba menjen. Mondjuk azokat az eszközalapokat én nem ismerem.

2022. ápr. 11. 11:04
 12/26 anonim ***** válasza:

"Ezek a szerződések olyan 7-8. évnél érik el a befizetett összeget. és utána termelnek pluszt kb"

Ezért nem kötnie ilyet senkinek, aki érti a szerződést és ismeri a befektetési alternatívákat.

Egyébként először tudjuk meg, hogy egyáltalán milyen eszközalapban van a pénze.

2022. ápr. 11. 11:25
 13/26 A kérdező kommentje:

Atosz7 köszi, 12/12 most Aktív hazai kötvényben van.

1.045417-en áll most.Nézem folyamatosan, megy lejjebb.Lehet hogy meg kellene várni hogy még jobban essen.

Ha kivenném ebből az eszközalapból, mibe "tegyem be" a köv.befizetést mivel aktuális lenne fizetni. Ilyenkor tényleg nem lenne szerencsés kivenni, csak hogy a további fizetésekkel meg senki nem tudja megmondani jól járok-e.

2022. ápr. 11. 15:49
 14/26 anonim ***** válasza:

A kötvényalapod akkor tér majd magához, ha visszaesnek alacsonyra a magyar kamatok vagy elég sokat vársz, hogy a kamatokkal kidolgozza magát. Ez utóbbi a magas költségek miatt elég sok idő lehet.

A beesés oka az, hogy folyamatosan emelik a forintkamatokat, emiatt pedig minden forintkötvény veszít az értékéből.

Ha szerencséd van, akkor a háború végével ez normalizálódik valamennyire.

Varázsgömb nélkül megjósolni nem igazán lehet, hogy melyik opcióval járnál legjobban.

1, Ha forint pénzügyi célod van 1-2 éves távon belül, akkor ugyanebbe raknám az új pénzt is és nem piszkálnám. Ez sem garancia semmire.

Ha a háború végével sem áll vissza a régi kamatszint, akkor szívás van, mert hosszú távon ülni ebben az egész biztosításban semmiképp nem jó ötlet.

2, Ha ki tudod venni 100%-os visszavásárlással, akkor a Magyar Államkincstárnál nyithatsz számlát és ott tudsz venni magas kamatú állampapírokat nulla költséggel.

Olvass utána a kötvényeknek, hogy változik az árfolyamuk, stb., hogy értsd mi történt.

2022. ápr. 11. 21:11
 15/26 A kérdező kommentje:
14/14 köszi a választ!
2022. ápr. 12. 01:01
 16/26 Atosz7 ***** válasza:

[link]

Itt megtudod nézni, hogy állnak a MI eszközalapjaink.(viszonyításként)

Viszont én beszélnék egy Unionos biztosításközvetítővel,hogy Ő mit ajánl. Nyílván fontos, h még mennyi van hátra.

2022. ápr. 16. 07:31
 17/26 A kérdező kommentje:
Az Unionos biztosításközvetítő semmit nem tudott ajánlani, konkrétan rám bízta hogy mit csináljak. Beszéltem egy több biztosítót összehasonlító ügynökkel és sajnos azt mondták hogy az unionnak van a legrosszabb vagyonkezelése.
2022. ápr. 20. 20:36
 18/26 Atosz7 ***** válasza:
Sajnálom, viszont vond le a tanulságot, nem minősítve senkit és semmit.
2022. ápr. 20. 22:47
 19/26 anonim ***** válasza:

Szintén Generalinál dolgozom, így konkrétan az Union termékét nem ismerem, és az eszközalapjaikat sem, de az Aktív hazai kötvény a honlapjuk alapján az indulás óta 0.52%-on áll, ami azt jelenti, hogy nem egy nagy hozamot generáló eszközalap.

Az elmúlt 5 évben -1.63%, az elmúlt 2 évben -8,35%, az elmúlt 1 évben pedig -18,10%-on állt.

Alapvetően most minden biztosítónál elég rosszul állnak az eszközalapok árfolyamai, de ez speciel sosem volt túl jó.

Nálunk a Generalinál a telefonos ügyfélszolgálaton lehet kérni, hogy keressen meg tanácsadó akivel átbeszélheti az ügyfél az eszközalapokat, én megpróbálnám az Unionnál is ugyanezt. Elmondod, hogy a jelenlegi tanácsadódtól nem kaptál érdemi segítséget, kérsz másikat, akivel átbeszélheted a szerződést.

Egyúttal azt is pontosíttatnám velük, hogy miért akarnak 11 év után 65%-ot kifizetni. Ez szerintem félreértés lehet, mert a feltétel szerint 10 év után 100%-os az Etalon visszavásárlási értéke.

Egyébként én csinálnék átváltást és átirányítást a helyedben, és jobb eszközalapokban többet hozhat a befizetésed, várnék néhány hónapot amíg elül ez a háborús téma, és akkor venném ki.

2022. ápr. 28. 00:37
 20/26 anonim ***** válasza:

"Egyébként én csinálnék átváltást és átirányítást a helyedben"

Ez biztos bukó lenne, klasszikus sell low hozzáállás.

A kérdéses eszközalap nagyrészt magyar állampapírokat tart, nem is tarthat mást, mivel a saját szabályzata köti. Ezek eddig évi ~2%-os kamattal ketyegtek, mostanában meg a sok kamatelés miatt ezeknek a régi 2%-os kötvényeknek zuhan az árfolyamuk, ezzel együtt az ezeket tartó alapok árfolyama is. Mostmár 6-7%/év kamatnak megfelelő szinten állunk. Így ha a forint nem omlik össze, akkor ennek az eszközalapnak a várható hozama egész magas.

Ezért írtam, hogy én maradnék ebben és ha nem lesz itthon katasztrófa, akkor érdemes lehet kiülni a veszteséget.

"jobb eszközalapokban többet hozhat"

Erősen feltételes mód.

Mégis melyik lesz jobb 1 éves távon? Senki nem tudja.

2022. ápr. 28. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!