Azért lehet olyan gyakran látni biztonsági őrt a hazai nagy üzletekben ( pl bevásárló központokban ) mert az itteni biztosító vállalatok nem nyújtanak elegendő lopás ellenes kártérítést a boltok számára ?
Nem olyan rég beszéltem egy Ausztráliában elő ismerősömmel aki azt mondta hogy odakint alig lehet látni biztonsági őröket a nagyobb üzletekben , mivel hogy az ottani nagy üzletek remek lopás ellenes biztosítást tudnak kötni , vagyis számukra fölösleges felfogadni biztonsági őröket ...
Tehát , attól függetlenül hogy valóban igaz e az előbbi Ausztráliáról tett állítás , tényleg arról van szó hogy a hazai nagy üzleteknek valamilyen okból kifolyólag nem nyújtanak elegendő lopás ellenes biztosítási kártérítést az itteni biztosító vállalatok ?
És ha igen akkor miért ?
2-es,
Az az érdekes ( és ezt valamiért elfelejtettem említeni ) hogy amikor annak idején Olaszországban ( Bari környékén ) dolgoztam akkor én is szinte soha nem láttam biztonsági őröket a nagyobb üzletekben ...
Persze ezt sokan azzal magyarázzak hogy arrafelé még a nagyobb vállalatok is gyakran tejelnek a maffiának , de ez nyilván nem ad magyarázatot az itteni helyzetet illetően .
Az is eszembe jutott hogy esetleg nem egy másik volt kommunista országos jelenségről van itt szó ?
Tehát ( pl ) arról hogy a kilencvenes évek óta elszaporodott és manapság sokkal kevésbé izomagyú módszereket alkalmazó örző-védelmi cégek olyan módon tartják fenn magukat hogy ( újabb példát használva ) olcsóbban adják a szolgáltatásaikat a nagy üzleteknek mint amennyi pénzt kifizetnének a biztosítók a nagy üzletek számára lopás által okozott kár gyanánt ?
Szerintem biztosító nem fizet áruházi lopást. Ilyen nincs!!
Akkor az üzletek a biztosítónak adnák el a teljes árukészletet (ellopták címkével). Nem kellene pénztárost sem fizetni. Járkáljon ki-be mindenki, ahogy akar.
Itt azért van több biztonsági őr, mert nincs annyi pénz technikára, nincs elég gyorsan intézkedő rendőr és többen bűnöznek.
Egy bizonyos nm2 felett kötelező biztonsági őrt alkalmazni. Egy kisboltba nem kell, de egy hipermarket a mérete miatt köteles alkalmazni műszakonként 1 őrt.
De ilyen egy nagyobb építkezés is, esetleg egy szórakozó hely “kidobói” is. Ezeket kötelező alkalmazni.
8-as,
Esetleg tudod hogy melyik törvényben lehet megtalálni ezt a szöveget ?
Ám kösz az informatív válaszért !
8-as
Ezt honnan vetted, melyik jogszabályból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!