Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Tb lemondás győrben Szabolcska...

Tb lemondás győrben Szabolcska utcaban hogy kell? Időpont? Fon.tos lenne

Figyelt kérdés

Kb 1.5 hónapja Ausztriában dolgozok, tb-t itthon leakartam mondani, navnal elzavartak hogy hozzájuk addig ne menjek míg a Szabolcska utcában nem töltöttem ki a vmi papírt, annak lesz kb 2 hét átfutási ideje, aztán ha az osztrák biztosító megmondja hogy kb 2 hónapja ő fizet nekem kint , akkor visszamenőleg azt visszautalják nekem amit addig itt magyarba magam után fizettem, mondván hogy egy helyen kell csak fizetni ezt.

A kérdésem az lenne, hogy 20 éves vagyok, nagyon nagyon béna ezekben, és segítség kellene, nekem csak a Szabolcska utcát mondta hogy oda kell elmennem , biztos van ott egy hivatal, nekem fogalmam sincs róla miről beszélt, ott is gondolom van vagy 40 féle variáció ki mit intéz ott és hogyan...

Vki eltudna mondani hogy menjek oda? Mi a neve ennek a helynek? Kell időpontot foglalni vagy csak beesek?

Köszi mindenkinek :)

2021. szept. 6. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Kormányhivatal van ott a google szerint

Meg google: [link]

[link]

2021. szept. 6. 20:23
 2/4 anonim válasza:

Szia!

[link]

Ide kell menned, ha TB-vel kapcsolatos ügyeket szeretnél intézni. Azt írja, hogy időpontot kell foglalni, de ez csak a vírus miatt lehet, mert régen nem kellett (és hamar sorra került az ember..)

Egyébként nincs sok ügyintéző ott, talán 3-4 ablak. És ha jól rémlik, sorszámot kell húzni, ott ki tudod választani, hogy milyen ügyben.

Azóta nem tudom, hogy változott-e, mert én kb. 2-3 éve voltam, de a helyszín az ugyanaz.

2021. szept. 7. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Valószínű, hogy az NEU.70 nyomtatványt nem nyújtottad be akkor, amikor kimentél Ausztriába dolgozni. Ugyanis a külföldi biztosítást annak keletkezését követő 15 napon belül a NEAK-nál be kell jelenteni. Ugyanez igaz arra is, ha már megszűnik a kinti biztosításod.

Most ezt kell utólag megtenned, szinte biztos.

" akkor visszamenőleg azt visszautalják nekem amit addig itt magyarba magam után fizettem,"

Nem utalják vissza, csak lesz rá lehetőséged, hogy visszakérd. Ha nem teszed, 5 év után elévül és már hiába kérnéd vissza. Mivel a NEAK által előírt egészségügyi szolgáltatási járulékot a NAV tartja nyilván, ezért a visszamenőleges törlés is az adófolyószámládon fog jelentkezni. A befizetéseid túlfizetésként fognak jelentkezni. Ha ez a dolog végigfut a NAV rendszerén, akkor nyújthatod be azt a nyomtatványt, amelyen visszakérheted vagy bankszámlára, vagy címre a túlfizetés összegét. A NAV ezt magától nem fogja visszautalni. A visszaigénylést a 2117 nyomtatvány kitöltésével tudod majd kezdeményezni. Itt tudod letölteni:

[link]

2021. szept. 8. 17:36
 4/4 anonim ***** válasza:

... és a NEU.70 nyomtatvány, amit a kormányhivatalnál kell benyújtani. Ők erre elindítanak egy eljárást, amit által törlik arra az időszakra előíródott eü. szolg. járulékot, amikor külföldön volt biztosításod. Erről értesítik a NAV-os is, aki ezt végigvezető az adófolyószámládon. No amikor ezt már látod az adófolyószámlád 408-as adónemén túlfizetésként (vagy még szóba jöhet a 124-es adónem is), akkor kell benyújtanod a NAV-hoz a 21117-es nyomtatványt kitöltve. 30 nap az átfutási idő, tehát 30 napon belül visszakapod az adófolyószámlán túlfizetésként jelentkező összeget.

Nyomtatvány:

[link]

2021. szept. 8. 17:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!