Ha valaki már hosszú évek óta Svájcban él, sőt állampolgár is...Hogyan tudná lemondani a Tb fizetési kötelezettségét?
Ja, értem... #2: akkor letölti a nav honlapjáról a kijelentkezést és el van intézve.
De ne nagyon emlegesse, hogy már hosszú ideje tkp. két helyen fizetett tb-járulékot, mert az törvénysértő! akkor is, ha annak alapjn itthon nem vett igénybe szolgáltatást.
5: bizony van ilyen! Pont azért, hogy ne lehessen havi párezer (idén 8e) önkéntes tb-fizetéssel itthon elvégeztetni a milliós műtéteket - amiért mondjuk egy másik országban fizetnie kéne... még meglévő ottani eü-biztosítás mellett IS.
"Ha valaki nem abban az uniós országban dolgozik, mint ahol él, mind lakhelye, mind munkahelye szerint jogosult egészségügyi ellátásra. De csak egy országban lehet biztosított, az pedig a munkahelye szerinti tagállam lesz. Ehhez be kell jelentkezni a munkahely szerinti ország egészségügyi ellátórendszerébe, ott kell fizetni a járulékokat, és az ottani hatóságoktól be kell szerezni az egészségügyi ellátásra való jogosultságot igazoló nyomtatványt.
Amennyiben a magyar állampolgár az Európai Gazdasági Térség (EGT) valamely tagállamában vállal munkát, akkor rá
annak a tagállamnak a szociális biztonsági szabályai vonatkoznak, ahol keresőtevékenységet folytat és kizárólag ott kötelezett járulékfizetésre.
A magyar jogszabályok alapján fennálló társadalombiztosítási járulékfizetési kötelezettség rá nem terjed ki, illetve annak önkéntes teljesítésére sincs lehetősége."
Ezt sajnos nem tudom, egy kormányablakban kell megérdeklődni, hogy kell-e hozzá bármi.... Ha csak mostantól akarja "beszüntetni" a járulékfizetést, lehet, hogy nem kérnek semmit...
Eredetileg azt gondoltam, hogy már több éves tartozást halmozott fel itthon... Na akkor kellenek a doksik a bizonyításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!