Ha harmadik országbeli állampolgárnak adok meghívó levelet, az rám nézve milyen kötelezettségekkel jár?
az a baj h másképpen nem engedik be, mivel nem tud eurotízezreket felmutatni a határon.
és állítólag sok ismerőse így jött, na de az a kérdésem, hogy jogilag ez nekem jelent kötelezettségeket (azaz pl el kell tartanom, szállást kell adnom neki?) vagy ez csak a belépéshez inkább egy formaság, és pl ha utána nem megy ki 90 nap múlva, akkor nem az én kötelességem eltratani, ugye? na meg ki tudja milyen egyéb felelősséget vállalni érte?
csak egy szélsőséges példa: ha közben netán bűncselekményt, szabsértést követ el, azért engem is elővehetnek? tartozom én érte ilyen felelősséggel?
(Uruguay)
"A meghívó a hatósági hozzájárulással ellátott meghívólevélben kötelezettséget vállal arra, hogy a meghívott harmadik országbeli állampolgár részére - Magyarország területén történő tartózkodása időtartamára - szállást biztosít, eltartásáról gondoskodik, továbbá - ha nemzetközi szerződés másként nem rendelkezik - egészségügyi ellátásának, valamint kiutazásának költségeit fedezi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!