Hogy kell az Allianz biztosítónál bejelentenem onilne, ha eladtam az autómat?
[Van erre valamiféle online felület vagy csak személyesen és telefonon lehet?]
Van vagy igen és nem. Viszont a telefon helyett lehet e-mail címre, vagy faxon, vagy postai levélben küldve is: [link]
(Nincs biztosításom az Allianznál, de ki tudtam használni, hogy van internetem. Beírtam a keresőbe, hogy allianz kgfb lemondás, és az első találatban szerepelt a fenti képen olvasható tájékoztató.)
[Esetleg bejelenti a kormányhivatal feléjük?]
Igen. A közúti közlekedési nyilvántartó szervtől (okmányiroda, kormányablak) minden járműnyilvántartásba történt bejegyzéséről automatikus elektronikus értesítést kap a kötvénynyilvántartó szerv (jogszabályi kötelezettség révén ez a MABISZ), így a szerződéses biztosító is értesül róla.
↑ 2009. évi LXII. törvény a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról 8. § (1)
(Működik; mikor másfél éve eladtam az autóm, 2 hét múlva utalták a bankszámlámra a túlfizetést, és e-mailben küldték a kártörténeti igazolást és a bonus-malus besorolási igazolást is. Bankszámláról, csoportos beszedéssel fizettem a díjat, és elektronikus kapcsolattartás szerepelt a szerződésemben. Ezek nélkül bizonyára utalványon kaptam volna a pénzt és postai levélben az igazolásokat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!