Folyamatos így a tb-m?
2021.03.31.-ig volt alap esetben érvényes a diákigazolványom. Közben viszont többször meg lett hosszabbítva a diákok érvényessége a covid miatt. 2021.05.05.-től dolgozom, így azóta biztosítva vagyok. A kérdésem az lenne, hogy így most folyamatos-e a jogviszonyom, vagy mégsem. 30 nap szünet beleférne ugye, de nekem több nap maradt ott ki. Próbáltam utána olvasni, de sehol se találtam meg konkrétan leírva, hogy mi a helyzet. :(
Ha jól olvastam, szeptember valahányig tart a veszélyhelyzet, és az ez alatt megszűnő jogviszony nem számít megszakításnak.
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
Erre nem vonatkozik a hosszabbítás egyébként.
Mert az eü szolgáltatásra való jogosultság nem az igazolvány érvényességéhez van kötve, hanem a diákigazolványra való jogisultsaghoz. Azt nem változtatta a veszélyhelyzet.
A másik, folyamatos biztosítási jogviszonyod május óta van. Tanuló, hallgató nem biztosított, csak eü szolgáltatásra jogosult.
Hitelnél senkit nem érdekel, hogy diák voltál, a rendes munkaviszony számít. A legtöbb banknál eleve fél év folyamatos munkaviszony kell (és próbaidős sem lehetsz), szóval így a diákod érvényessége irreleváns.
Tb szempontból nem lesz szünet, arra vonatkozik a türelmi idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!