Tb-t magam fizettem, most van munkám. Nem kell bemennem szólni a navnak ugye? Nem érdekli őket szerintem, csak érkezzen a pénz, munkáltató meg nyilván fizeti így szerintem nincs dolgom. Vki megtudná cáfolni vagy erősíteni?
Ha fizetted magad után akkor biztos gond nincs tartozás végett.
Bejelenteni már nem kell külön, tavaly július óta automatikus az adatádás az egészségbiztosító meg a NAV között. Ha átmegy a rendszerbe hogy bejelentés érkezett rád hogy munkád lett, a NAV a saját fizetős tb-det automatikusan leállítja és törli a továbbiakra
Nekem a 2011-es évben kellett fizetni az iskola után. Mivel egyből nem volt munkám.
Akkor be kellett mennem a Navhoz és kérni a TB fizetést. A lényeg, amikor elhelyezkedtem a munkáltató nem tudta szóval ilyen téren lényeges, hogy a munkáltatónak nincs kötelessége a tekintetbe, hogy te most fizetted vagy sem.
Amikor volt munkám be kellett megint mennem és egy kijelentő papíron kellett nyilatkoznom, hogy van munkám és a TB biztosítás csekkes küldeményét a továbbiakban nem kérem, ezt anno telefonon nem lehetett elintézni.
Hogy, most mi a helyzet azt nem tudom, de hidd el kérdező az a legjobb, ha a helyi Navot felhívod és megkérdezed mert a jogszabályok szinte mindig változnak.
Nem kell már bemenni sehova
A NAV automatikusan átveszi az egészségbiztosítótól az adatokat, és ha megszűnik a munka, akkor előírja automatikusan a fizetést és küldi az értesítést, meg a csekket is, ha pedig munkája lesz, akkor ugyanúgy érkezik neki róla az adat, hogy bejelentette a cég, és leállítja a fizetést amit magának kellett eddig míg nem volt tb-je, munkája (és küldi az értesítést róla szintúgy). Tavaly július 1-től automatikus ez már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!