Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Most az új Ptk-ban már egy...

Most az új Ptk-ban már egy kárra két biztosító is fizet, ha én mindkettőt fizettem, igaz?

Figyelt kérdés

emlékszem, régebben ez nem így volt, és csakis 1 fizetett "a káron való nyerészkedés" kiküszöbölése céljából.

De elég ellentétes véleményeket hallok, és kifejezetten biztosítós embertől hallottam, hogy az új Ptk óta már annyi biztosító fizet, ahányat én is fizetek, és nincs olyan megkötés, mint régen.

azaz akkor jól értem, hogy bekövetkezik a lakásban egy kár, és mivel nekem van 3 lakásbiztosításom, akkor mind a 3 fogja fizetni a teljes összeget?

(és az a gond, h ez még így se nyerészkedés, mert olyan abszurd módón számol mindegyik, hogy még a hármat összeadva se jön ki a kárösszeg, szóval örülnék, ha ez tényleg így lenne)

Mi az igazság erről most?

2021. febr. 2. 11:14
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Nem lehet nyerészkedni, mert a biztosítók megosztják egymást közt a kifizetést. TEhát elbírálják, mennyi a károd, és azt közösen fizetik ki, nem pedig mindhárom.
2021. febr. 2. 11:20
 2/7 anonim ***** válasza:
Ne viccelj már, mindenki gyújtaná fel a házát, velem az élen!
2021. febr. 2. 11:36
 3/7 A kérdező kommentje:
na de ha én 30 életbiztosítást fizetek, és elpatkolok, akkor csak az egyik fog fizetni, a 29-et meg hiába fizettem? én ezt nem értem.
2021. febr. 2. 13:06
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Düntsük már el, milyen biztosítás, mert a kérdés még lakásról szólt.

Kgfb-d egy lehet, lakás több is, de együttesen fizetik a kárt, élet-, baleset meg amennyit akarsz, és mind teljesít.

2021. febr. 2. 13:14
 5/7 A kérdező kommentje:

ez most lakáskár, igen.

ja hogy akkor biztosítási típusonként van ez a szabályozás és nem általánosságban kizárt dolog a több biztosítás létezése egyidejűleg? na de ennyi erővel akkor meg kell szűntetni az egyiket, hiszen telejsen felesleges, csak persze mikor rábeszéltek, akkor nem így adták elő.

2021. febr. 2. 14:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Vagyon vagy életbiztosítás???

Egy vagyontárgynak meghatározott értéke van. Azt nem lehet túl biztosítani.

2021. febr. 3. 08:25
 7/7 A kérdező kommentje:

vagyon, igen.

igen, az elvet értem én, de a gyakorlat pedig az, hogy a két biztosító által fizetni akart kárösszeg sem éri erl a tényleges kárt, szóval egy vicc (épp számoltam, kb 20%-át fizeti a kárnak, és ebben munkadíj még nincs benne, csak tételesen az anyag ára). tehát jogos lenne akkor az 5-6 biztosítótól való követelés, úgy akkor kb stimmelne

2021. febr. 3. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!