Generali lakásbiztosításom van, de a csőtörést későn jutott eszembe bejelenteni, ezért nem fizetnek. (3 hónappal a káresemény után tudtam meg, hogy van egyáltalán élő biztosításom). Számlák, tanúk, fotók, minden megvan. Nem lehet valamit mégis tenni?
"Nem lehet valamit mégis tenni?"
Nem.
"későn jutott eszembe bejelenteni," - hát akkor ez tanulópénz lesz...
Az a helyzet, hogy ezek a határidők azért vannak, hogy betartsák őket. Ha egy határozatnak pl. 14 nap a fellebezési határideje, akkor nem fogják elfogadni 21 nap múlva a fellebbezést, mert kicsúsztál a határidőből. Ennyi.
Bocs, hogy ezt mondom, de ha nem jutott eszedbe a biztosítás, akkor lehet, hogy nem is nagyon vagy rászorulva arra a pénzre.
Egyébként meg ennek általában az a menete, hogy a bejelentés után kimegy a kárszakértő és megnézi a kárt - tehát a már helyreállított dolgokkal amúgy se mennél sokra.
E-Classic szerződésem van, és ez szerepel benne:
“14.3. A biztosítási szerződésből eredő igények 1 év elteltével évülnek el.“
senki nem állította, hogy részorultsági alapon megy a kifizetés - ne magyarázz bele olyan dolgokat a válaszomba, amit nem is írtam.
Azt írtam, diszkrétebben, de akkor most "magyarosan" is leírom, hogy baromi nagy szükséged lehet a biztosítási összegre, ha eszedbe sem jutott bejelenteni. Na mindegy, nem is ez a lényeg.
A lényeg, hogy elég zavaros a dolog: először azt írod, későn tudtad meg, hogy van élő biztosításod, aztán meg azt, hogy volt kint kárszakértő.
Ha volt kint kárszakértő, akkor miért nem Őt kérdezted a dologról?
Amúgy a Generali oldalán ez található:
"A káreseményt a bekövetkezése után minél előbb, de legkésőbb az észlelésétől számított 2 munkanapon belül jelentse be a biztosítónak.
A káresemény helyszínét a bejelentéstől a szemle időpontjáig, de legfeljebb az 5. napig változatlanul kell hagyni. Csak a kárenyhítéshez elengedhetetlenül szükséges mértékben szabad változtatni a károsodott vagyontárgyakon, mivel lehetővé kell tenni a kárbejelentés tartalmának ellenőrzését."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!