Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » A TB-t kötelező fizetni?És ha...

A TB-t kötelező fizetni?És ha nem,akkor bármikor fizethetem,vagy épp kihagyhatom,de csak akkor kapok ellátást ha épp befizettem az aktuális hónapot?

Figyelt kérdés
A kérdés mindössze elméleti,hogy tisztán lehessen látni az erre vonatkozó szabályokat,ezért ha valaki segít ebben azt előre is köszönöm!

2020. dec. 20. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
96%

Fogsz kapni ellátást akkor is, ha nincs TB-d, csak éppen kifizettetik veled, ha 6 hónapnál több tartozást halmoztál fel idén július óta. A régi elmaradásaidat pedig négy évre visszamenőleg behajtják rajtad.

TB-t fizetni kötelező, nem opció.

2020. dec. 20. 16:34
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Teljesen tiszták és egyértelműek a szabályok - az 1-es válaszoló összefoglalta neked két mondatban.
2020. dec. 20. 17:25
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
A NAV tartozásként fogja számontartani, és behajtja rajtad - késedelmi pótlékkal együtt.
2020. dec. 20. 17:26
 4/6 anonim ***** válasza:
87%
Én még annyit hozzátennék, hogyha nagy összeg gyűlt össze tartozásként, akkor inkasszózni fogják a bankszámládat.
2020. dec. 20. 20:13
 5/6 anonim ***** válasza:
63%
Még annyit az előzőekhez, hogy van egy minimális TB, amit akkor is kell fizetned, ha nincs munkaviszonyod. Ilyenkor ezt egy családtagod fizeti be. Ha egyedül élsz, akkor lehet az Önkormányzatnál igényelni, hogy fizessék ki helyetted. Hogy ezt melyik Önkormányzat hogyan teszi meg, az helyenként változik. A húgom, ahol lakik pl. alap, hogy a pályakezdőknek fél évig fizeti az Önkormányzat, minden további kérdés nélkül. Nálunk, amikor a férjem lett munkanélküli, akkor érdeklődtünk, és kezembe nyomtak egy kérdőívet. Ilyenek voltak benne, hogy mennyi háztartási gép van a házban, meg hasonlók. Már bocsánat, de azért, mert 5 éve vettem egy mosógépet, és nem kézzel mosok a patakban, most nem biztos, hogy most is ki tudom ezt fizetni. Ah, mindegy, nem töltöttük ki, kifizettük, menjenek a búsba.
2020. dec. 20. 20:14
 6/6 anonim ***** válasza:

"Ilyenkor ezt egy családtagod fizeti be"

Erre egy családtag sem kötelezhető. Tehát ha a kötelezett helyett senki nem fizeti meg, akkor gyűlik a hátralék.

"Ha egyedül élsz, akkor lehet az Önkormányzatnál igényelni, hogy fizessék ki helyetted. Hogy ezt melyik Önkormányzat hogyan teszi meg, az helyenként változik. "

Nem fizetik ki helyetted, hanem rászorultság alapján mentesíthetnek a járulék fizetése alól. Ez helyenként nem változó, hiszen az erre vonatkozó jogszabály egységes. Ha nem élsz egyedül, akkor is lehetsz rászorult.

"hogyha nagy összeg gyűlt össze tartozásként, akkor inkasszózni fogják a bankszámládat."

10 ezer forintot elérő adótartozás esetén már mehet az inkasszó és a jövedelem-letiltás is. Alatta csak fizetési felszólítást küldenek.

2020. dec. 21. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!