Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Egyáltalán nem értem, most...

Egyáltalán nem értem, most akkor hogy kell? Már jövőhétre meg kell legyen!

Figyelt kérdés

Anyukámmal élek, szeretném kérelmezni az ingyenes TB-t mert nem találtam még munkát.

Van az a rész a letölthető kérelmen hogy velem egy lakcímen élő száma: ugye 1 mert anyukám...

utána ott egy táblázat hogy az egy lakcímen lévő közeli hozzátartozó adatai és hogy milyen jövedelmük van...

de az utolsó lapon a közeli hozzátartozónak számít résznél nincs szülő csak gyerek..

most akkor kellenek anyukám adatai és hogy mit kap vagy csak az enyémek.

(hozzáteszem nem egy háztartáson vagyunk attól mert együtt lakunk..)

vlaki érti és tud segíteni?

2020. jún. 19. 17:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Betöltötted már a 20-at, vagy sem?
2020. jún. 19. 19:36
 2/8 A kérdező kommentje:
25
2020. jún. 19. 19:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem kell szerepeltetni anyukádat és a jövedelmét, csak a te adataidat.
2020. jún. 19. 20:08
 4/8 anonim ***** válasza:
56%

"hozzáteszem nem egy háztartáson vagyunk attól mert együtt lakunk.."

Akkor semmi közötök anyagilag egymáshoz. Anyukádat és adatait nem tüntetném fel még akkor sem, ha a kitöltési útmutató mást sugalmaz.

2020. jún. 20. 05:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Kicsit megkavarodtam.

Nekem 0 jövedelmem van semmilyen támogatást nem kapok szóval az én részemhez nem tudok semmit irni csak az alap adataimat. Meg ugye ottvan 3gy vagyon nyilatkozat oda sem tudok semmit ezen kívül csak áthúzni az egészet mert semmi nincs a nevemen .

De attól még egy lakcímen vagyunk csak ahogy írtad nincs közünk anyagilag egymáshoz....

Csak akkor nem értem miert kerik hogy az egy lakcímen lévő közeli hozzátartozó....

:////

2020. jún. 20. 10:12
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Akkor mégis miből élsz? Miből eszel, öltözködsz, kinek az ingatlana, stb...
2020. jún. 20. 19:49
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Mert fura módon feltételezik, hogy akik egy lakcímen élnek, azok egy háztartásban is. Pedig az esetek felében nem így van.

Attól, hogy 25 évesen a szüleim ingatlanában élek, azonos a címünk, még nem jelenti azt, hogy életem végéig ők tartanak el és bármilyen közünk van anyagilag egymáshoz. Hát ezért kérik.

Ezt a jogalkotók el sem tudják képzelni, no meg azt sem, hogy előfordulhat, beszélőviszonyban sem vagyunk egymással, akkor pedig "onnan" bármiféle adatot nem fogsz megtudni, pláne nem a jövedelmével kapcsolatban.

Gondolj bele, válófélben vannak a felek, egyik sem tud költözni. Egy a lakcím. A gyerekük pedig kérvényezné a rászorultság megállapítását. Mindkét szülője a közeli hozzátartozója, plusz azonos a címük.

Vicc kategória...

"Akkor mégis miből élsz? Miből eszel, öltözködsz, kinek az ingatlana, "

Miből? Tartalékból például, vagy megszán az anyám és naponta egyszer ad enni. Vagy alkalmi munkákból.

Kinek az ingatlana? Anyáé. No és akkor? Attól még semmim nincs.

2020. jún. 21. 04:47
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért kérik, mert ez az 1 nyomtatvány van a kérelemhez, nem csinálnak külön nyomtatványokat ez egyedülállóknak, a gyermekteleneknek, az elváltaknak, a családosoknak.

Értelem szerűen a te helyzetedre vonatkozó részeket kell kitöltened.

2020. jún. 21. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!