Lakasbiztositasunk lejar most junius 1.-en 30 nappal a lejarat elott kellett volna lemondani, amit nem tettem meg idoben, mi totenik ha a kovetkezo evre nem fizetem be a biztositas dijat?
A nagy kapkodasban elfelejtettem idoben jelezni a jelenlegi biztositomnak, hogy megszuntetnem a biztositasom 21 nappal elotte szoltam csak. Mar a biztosito kikuldte a csekket, mi tortenik ha nem fizetem be? Ezt a levelet kuldtek ok
"Jelenlegi felmondását nem jegyezhetjük be a következő évre. Kérjük, amennyiben
szándékát továbbra is fenntartja, a következő évforduló napjára hivatkozva ismételten írja
meg részünkre.
Fontos tudnia, ha a díjfelszólító levelünkben feltüntetett összeg nem érkezik meg
társaságunkhoz 2020. augusztus 31-ig, biztosítását visszamenőlegesen, a díjrendezettség
dátumával - 2020. május 31 - töröljük."
Ha nem fizetem be torlik a biztositast a kerdes csak az, hogy behajtak-e a dijat utolag, vagy eleg csak ujat kotnom mashol ezzel a csekkel meg ne foglalkozzak? Lehet csak szamomra nem egyertelmu a dolog elso lakasbiztositasunk ezert vagyok ennyire bizonytalan.
Bocs, de ezt nem értem: miért nem hívod fel őket és kérdezed meg?
Gondolom, a levélen van telefonszám is, meg esetleg kapcsolattartó, stb.
Nem, nem kekeckedek, hanem nem értem, hogy ha egy szolgáltatóval van valakinek problémája, miért itt kérdezi meg, hogy miért enyni a gázszámlája, hová tűnt a bankszámlájáról a pénz, stb.
KÖZVETLENÜL tőlük kb. 5 perc alatt megtudhatod.
Azért írtam ezt, mert nagyon megszokták az emberek, hogy MÁSOKTÓL várnak segítséget, holott SAJÁT MAGUK egy pillanat alatt elintézhetik.
"Segíts magadon, az Isten is megsegít!" :-)
Én se értem miért egyszerűbb ide kiírni mint őket felhívni...
1) a lakásbizt nem jár le, éves megújulás van.
2) legalább 30 nappal előtte kell jelezni ha évfordulúra fel akarjuk mondani.
3) ha nem történik meg, megy tovább. Ha nem fizetjük az első díjat, 60-90 nap - cége válogatja - hátralék múlva megszűnik. Elképzelhető hogy erre az időszakra utólag bekéri a díjat mondván fedezet volt. Ennyi.
jogilag meg van a lehetősége a behajtásának.
De ha nem éri meg behajtani hagynak elmenni.
Ha 200e ft éves díjnál több akkor lehet szivacs.
Így van, díjnemfizetés miatt megszűntetik. Általában kis, kezdő biztosítók szoktak behajtást kezdeményezni, a régi nagyoknak fontosabb a hírnevük és nem konfrontálódnak.
Illetve ha volt hűségnyilatkozatod, abban az esetben a kedvezmény összegét hajthatják be, a díjat magát nem.
Egyébként biztosításokkal foglalkozom és ha további segítségre van szükséged vagy biztosítást kötnél, írj privátban és cserélünk számot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!