Behajthatják-e rajtam a férjem TB-tartozását? Kb. fél éve tartós munka hiányában szünetelteti a vállalkozását és a TB-t sem fizeti. Ha esetleg kórházba kerül, nekem kell majd kifizetnem az ellátását, esetleg visszamenőleg a TB-tartozását?
Ne felejtsük el azt, ha van a házasság után szerzett vagyon, akkor azt vihetik.
Például, ha a házasság után került a nevedre a lakás, akkor az közös tulajdon, hiába nincs a nevén. (Házassági szerződés vagy öröklés árnyalhatja ezt a képet.)
Neked nem hiszem, hogy megmondják, csak neki. Lehet, ügyfélkapun is meg lehet nézni, de ahhoz nem értek.
Havi kb 7500 a tartozás, januártól emelték valamennyivel.
Otos vagyok.
Hazassag alatt nincs olyan, hogy “az en penzembol”, en fizetesembol vettuk, az bizony kozos vagyon.
Amugy nem akarod esetleg a ferjeddel megbeszelni, hogy nem akarna-e fizetni esetleg?
Nem értem, miért gondolod, hogy releváns, hogy nincs hozzád bejelentve. Most írod, hogy veled lakik. Csak a lakcímnyilvántartót veritek át.
Kevesen tudják, de a házastársi vagyonközösség kezdete nem feltétlenül a házasság kezdete. Amennyiben a házasság előtt élettársi kapcsolat állt fent, akkor a házastársi vagyonközösség kezdete az élettársi kapcsolat kezdete lesz.
A közös vagyonba tartozik szinte minden, amit a vagyonközösség fennállása alatt szereztetek, ez alól néhány kivétel van, pl. ajándékozás és öröklés. Tehát ha azt gondolod, hogy nem közös a bankszámla, attól még közös a rajta lévő pénzösszeg.
"Mint hozzátartozó", nem hajthatnak be senkin semmit, de a közös vagyonból behajthatják a férjed tartozását is.
Az ellátás díját bizonyos esetekben követelhetik egy friss törvénymódosítás miatt, ha 90 napnál régebbi a tartozása és nem sürgős beavatkozásról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!