Jogos volt?! Lakásbiztosításnál, káreset esetén a
károkozó biztosítója kevesebbet fizet?!
Figyelt kérdés
Beáztunk a felettünk lakóktól. Automatikusan az ő biztosítójukat hívtam, akik közölték, hogy jó jó, de ha őket kérem a kárfelmérésre, mentesítésre és nem a saját biztosítómat, akkor az kevesebb pénz, kb 30%-al, mintha a saját biztosítóm felé jelenteném a káreseményt! OTP-ről van szó.
Ez valóban így van? Jogos volt?
2010. júl. 14. 16:27
1/9 anonim válasza:
nem
2010. júl. 14. 16:38
2/9 A kérdező kommentje:
pfff...gyanítottam. :( De ilyenkor mi a teendő? Honnan tudhatom mg hogy ez csak "fenyegetés" vagy valós? És hogy mennyi fizetne az egyik és a másik?
2010. júl. 14. 16:50
3/9 anonim válasza:
ez szerintem sincs így, de neked a saját biztosítódat kell hívnod! nem a másikét.
2010. júl. 14. 17:00
4/9 anonim válasza:
hívd a saját biztosítódat és add meg a szomszéd biztosítójának a nevét és a szomszéd kötvényszámát nekik, aztán majd leboxolják egymás közt, neked ehhez semmi közöd
2010. júl. 14. 17:02
5/9 anonim válasza:
ja és a teljes károdat fedeznie kell a kártérítésnek, ha esetleg mégsem így lenne, akkor a szomszédon jogosan bevasalhatod (szintén nem a te dolgod, hogy ő ezt későbbiekben a saját biztosítójával mi módon rendezi)
javaslom amúgy, hogy mindent számlaképes vállalkozóval csináltass ;)
2010. júl. 14. 17:04
6/9 A kérdező kommentje:
Huhh, nagyon köszönöm! Nem is tudtam. Sajnos ez egy korábbi eset, amit ezek szerint elbuktunk. :( De megint eláztattak és ezért érdeklődtem. Ilyenkor is ugyan úgy hívjam az enyémet az ő adataival? Nem hiszem hogy neki tudunk most állni a felújításnak. De ha igen, akkor is mi magunk csinálnánk. Tehát ilyenkor csak becsülni tudják a kér mértékét és az összeget.
2010. júl. 14. 17:32
7/9 anonim válasza:
Fontos még: a biztosító felméri a kárt, majd ő fog megítélni egy összeget amit kifizet neked (elsősorban a saját biztosítod, aki majd ahogy az előzőekben írták "leboxolja" a másik biztosítótársasággal).
Az összeg független attól, hogy te mennyiért csináltatod meg, mert majd a biztosító fog megítélni egy összeget. Általában átlagolják, hogy egy ilyen káresemény milyen összegű rendbehozatali munkát igényel, és azt fogja kifizetni. Jobb esetben, még a munkálatok elvégzése előtt. :-D
2010. júl. 15. 16:21
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Tehát ha megadom a károkozó fél biztosítási adatait akkor ők elintézik egymás közt, nem az én kontómra megy? Nem az én biztosításomat emelik meg. Jellemző, hogy ha az ember tudatlan, átverik mint a szél :(
2010. júl. 15. 16:59
9/9 A kérdező kommentje:
Bejelentettem a kárt a saját biztosítómhoz, elmondtam amit itt írtatok, de megcáfoltak!!! Továbbra is azt állítják, hogy ha a másik biztosító felé jelentem akkor ők az "avult" kárértéket fizetik csak! Nem értem...nekem meg már az egekben van a lakásbiztosításom!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!