Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ti sajnáljátok azokat, akiknek...

Ti sajnáljátok azokat, akiknek a hitel tönkreteszi az életét?

Figyelt kérdés
Mert én egyáltalán nem. De ki is fejtem, ha valakinek ellenvetése lenne.

2019. júl. 23. 14:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A hitel ? A hitel nem árt. Elkolti előre a pénzét ami nincs.

Hogy nem tudja összeszedni azt amit előre elköltött ? Az ő baja.

2019. júl. 23. 18:52
 12/18 A kérdező kommentje:

12-es, egyáltalán nem azt a stílust ütötted meg mint én. Te elkezdtél nagyon durván személyeskedni. Én nem mondtam ilyen rosszat a hitelt felvevőkről. Én azokról mondtam rosszat, akik siránkoznak, amikor bebuknak egy olyan dolgot, ami eleve rizikós, valamint azokra mondtam rosszat, akik ezeket sajnálják, és ki akarják segíteni. Ha egy rulettasztalra felrakod az életed, és kipörög a rossz szám, azért csakis te vagy a hibás.

15-ös, kamu szagú, igaz? Gondolom a Dunántúlon (vagy Budapesten) laksz. Itt, keleten teljesen más a helyzet. Borsod, Szabolcs, mintha egy másik ország lenne BP-hez képest. Tudom, mert sokan csodálkoznak hogy milyen putris itt, amikor Pestről idejönnek. De itt egyszerűen ez a valóság. Ha átmész Románba, vagy Szerbiába, ott sokkal több konténeres családot is láthatsz.

2019. júl. 24. 03:02
 13/18 A kérdező kommentje:
Amúgy civilizációs betegség ez a hozzáállás, amit itt sok helyen olvasok. Tipikusan a "bulizd szét az agyad mert fiatal vagy, élvezd ki". Meg hogy a párkapcsolat hogy bírna ki ilyesmit... Én pont azt kérdezem, hogy tud egy párkapcsolat egyáltalán tönkremenni? Itt meg én mondom azt, lehet hogy régimódi vagyok, de az ember kitart a másik mellett, ha kölcsönös a tisztelet, és mindenki betartja a maga részét a közös szabályokból. Dédapáink pontosan így éltek, mint én. Egy "ólban". És ők utolsó, megvetendő disznó patkányfajzatok lennének? Sokkal csodálatosabb, tiszteletreméltóbb, és önzetlenebb emberek voltak. Itt, a faluban többször is előfordult, hogy idegeneket, hajléktalanokat befogadtak a házzal rendelkező családok, hogy ne fagyjanak szét, ne halljanak éhen. Ma ilyesmi teljességgel elképzelhetetlen lenne. Csak a színlelt jóság megy mindenfele. A közösségi médiában mindenki bitang empatikus, de ha egy hajléktalant kéne befogadniuk, akkor mindenki csak kussolna. Tehát ha én rossz ember vagyok, mert nem sajnálom a hiteleseket, akkor minden ember rossz, aki nem fogadja be a hajléktalanokat...
2019. júl. 24. 03:18
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Nincs baj azzal, hogy neked nincsenek ambícióid, nem akarsz sokat elérni. Van akinek egy ól is elég. Ezzel nincs baj. De az se baj ha valaki ennél sokkal többre vágyik.

Az élet értelmét még senki nem fejtette meg, de az biztos, hogy annak semmi értelme nincs, hogy vegetálsz, napról napra élsz. Persze mindenkinek mást jelent az élet.

Ajánlom neked Móricz Zsigmond Tragédia című szerzeményét, ahol egy kisemberről ír akinek az életében a fénypont az volt, hogy egy lakodalmon teletömheti magát a drága kajákkal. Ilyen emberek is vannak, őket is elfogadjuk persze.

2019. júl. 24. 08:57
 15/18 anonim ***** válasza:
57%

"Gondolom a Dunántúlon (vagy Budapesten) laksz. Itt, keleten teljesen más a helyzet."

Egyáltalán nem más a helyzet, ismerem jól a környéket. Csak mellékesen megjegyzem, pont keleten egyszerűbb házat venni és nem kell konténerben lakni.

"Amúgy civilizációs betegség ez a hozzáállás, amit itt sok helyen olvasok."

Az nem betegség, hogy az ember többre vágyik, mint a puszta céltalan létezés.

"Tipikusan a "bulizd szét az agyad mert fiatal vagy, élvezd ki"."

Tény, hogy sokan így állnak hozzá, de azért az élet árnyaltabb és elég sokszínű az átmenet a bulizd szét az agyad és a spórolj 10+ évig konténerben között.

"Én pont azt kérdezem, hogy tud egy párkapcsolat egyáltalán tönkremenni? Az ember kitart a másik mellett, ha kölcsönös a tisztelet, és mindenki betartja a maga részét a közös szabályokból"

Egy párkapcsolathoz azért némileg több kell mint a tisztelet meg szabályok. Részemről elég nehezen tudom elképzelni, hogy valakinek az lenne 17-18 évesen a vágya, hogy 30+ éves koráig egy konténerben létezzen.

"Sokkal csodálatosabb, tiszteletreméltóbb, és önzetlenebb emberek voltak."

Hagyjuk már... :D Persze, mindenkit befogadtak, ők voltak a megtestesült hippik és egyszarvúkon lovagoltak falu felett pedig mindig szivárvány húzódott...ja nem.

" Tehát ha én rossz ember vagyok, mert nem sajnálom a hiteleseket, akkor minden ember rossz, aki nem fogadja be a hajléktalanokat..."

Tipikus érveljünk valamivel valamire. Mintha ezzel bármire is önigazolást kapnál.

Tehát továbbra is összegezve: Neked szar, ezért feljogosítva érzed magad arra, hogy kárörvendj másokon, ehhez még kamu sztorit is gyártasz. Priceless.

2019. júl. 24. 09:21
 16/18 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező!

Csak pár megjegyzés...

1. A szegénység nem szégyen, de ettől még önmagában nem érdem és nem dicsőség. Nem leszel semmivel sem magasabb erkölcsi szinten attól, mert tanulatlan munkásként csak hónapról hónapra tudsz élni. Nagyon nem szimpatikus, amikor a szegények pusztán csak azért helyezik magukat egy erkölcsi magaslatra, mert pénz híján nehéz a sorsuk.

2. A konténer-szisztéma csak ott hibázik, hogy ha a fiatalságodat konténerben kell leélned, akkor pont a legszebb éveidet szenvedted végig. Lehet, hogy a végén lesz egy lakásod, de milyen áron? Ezen kívül a mai világban lehetetlen lakáshoz jutni önerőből, amikor 1 milliós négyzetméter árak vannak. 15 milliót még össze lehet szedni sok lemondással és szerény életvitellel, de 40-50-et már nem.

3. Nem látom be, hogy egy bedőlt hiteles mennyivel van rosszabb helyzetben annál, aki konténerben nyomorog. Az kb. a hajléktalan szint, tehát ha megpróbálod a hitelt és bedőlsz vele, kb. ugyanott vagy, csak szállón laksz, nem konténerben. (Nem sok különbség vab...)

2019. júl. 24. 13:02
 17/18 A kérdező kommentje:
21-es, az utolsó része a mondandódnak pont találó. Amikor hallok ilyen sztorikat, hogy x-y embernek elveszik a házát, mert túl nagyra nőtt a hitele, de mondjuk a hivatal kirendel nekik segélyként egy albérletet, ami például egy konténer. És erre még neki állnak sírni, hogy milyen embertelen körülmények között élnek, nem hogy örülnének neki, hogy egyáltalán kaptak egy telibevert fedelet a fejük fölé, és nem fagynak halálra! Hogy merészelnek ilyen emberek nyafogni, akik maguk cseszték el, még segítséget is kapnak, de az se elég? Hibáztatják a bankot, hibáztatják a kormányt, a kamatokat, mindent, csak saját magukat nem. Na ez az a mentalitás, amit én rühellek. És mondom, ha ezek az emberek kapnak mindenféle mentőövet, meg pénzt segítségül, akkor kapjak én is visszamenőleg. Én az egyenlőség és az igazság híve vagyok. Ez a világ sokkal toleránsabb azokkal, akik hibát követnek el de aztán megbánják, mint azokkal, akik soha nem követtek el hibát...
2019. júl. 24. 13:16
 18/18 anonim ***** válasza:
A tékozló fiú története megvan?
2019. júl. 24. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!