Mi alapján állapítja meg az OTP a folyószámlahitel-keretet?
Kb 4 éve egyszer szükségem volt hitelre, rövid időre, a folyószámlahitel volt a legegyszerűbb, eggyorsabb, következő hónapban törlesztve is lett, azóta nem használtam. Tegnap vettem észre, hogy a 450ezres keretet 300-ra csökkentették (miközben a számlára érkező bérem kb a háromszorosára nőtt, most 600e).
Nem tájékoztattak, véletlenül tűnt fel a mobilbankban. Engem nem érint rosszul, de mi van azzal, aki használja, jön a fizetése, és hopp, nem jut hozzá, mert csökkent a hitelkeret?
Megnéztem az OTP oldalát, az alapján semmi indoka nincs a csökkentésnek... de ha valaki tud valmi okosat, azért érdekel a dolog :)
A folyószámla hitelkeretet időről időre átvizsgálja az OTP. Elképzelhető, hogy közben vettél valamit részletre, törlesztőre, esetleg van valamilyen más hiteled (lakáshitel), ami alapján csökkent a hitelkereted.
Az sem mindegy, hogy alkalmazottként érkezik béred vagy vállalkozóként - az alkalmazottaknak jobban szeretnek hitelt adni, mint a vállalkozóknak.
Ha egyik sem, akkor tényleg bent kéne megérdeklődni, mi az oka?
Hát akkor nem tudom...
"Menj be, kérdezd meg!" - ahogy annak idején az egyik bank reklámjában volt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!